Işınlanabilir miyiz?

İnsanda ruh denen bir şey var ya hani. Heh sen atomlarına bölünüp bir şekilde birleştirilsen bile artık o olmaz. Beyaz ışığa doğru gidersin kardeşim.

Ruhun varlığı konusu, test edilebilir, yanlışlanabilir ya da doğrulanabilir türde bir iddia olmadığından ötürü bilimsel anlamda bir geçerliliği yoktur. Aksini kanıtlayacak herhangi bir şey de yaşanmamıştır.

Dediğin şey şu dost; ışınlanırsak teknik olarak ışınlanmış oluyoruz.

Evet, ışınlanmış oluyoruz.

Değil?

Yoktan varederek bilinci transfer edemeyiz belki özel kanallar ve hatlar sayesinde bedeni ışık hızında transfer edebiliriz bu da kısmen ışınlanma olur.

Bu dediğin solucan deliklerinde var galiba.

İnsanda ruh denen bir şey var ya hani. Heh sen atomlarına bölünüp bir şekilde birleştirilsen bile artık o olmaz. Beyaz ışığa doğru gidersin kardeşim.

Bu konu bir din belirtmiyor. Müslüman'lar, ateistler için fark etmiyor.

Son düzenleme:
@mobius kopyan mı oluşuyor yoksa kendin mi gidiyorsun? Bunları çok bilmiyorum. Ben eşit-ağırlıkçıydım yani burada nutuk çekecek son kişilerdenim ama hobi düzeyinde fizikle ilgilendiğimden sorularının cevabı ne bizde ne de klasik fizikte, cevapların kuantum fiziğinde ki hakkında hiçbir şey anlamıyorum.

Işınlanma, zamanda geriye gitme, ışık hızından hızlı bilgi aktarımı, solucan deliği gibi gibi şeyler ilgini çekiyorsa bunların cevabını klasik fizikte bulamazsın. Bildiğim kadarı ile zaten ışık hızında veya daha hızlı hareket (karadelik ve evrenin kendi genişlemesi hariç) ve zamanda geriye gitme klasik fiziğe göre de mümkün değil olarak kabul ediliyor.

Yanılmıyorsam solucan deliği ise teoride mümkün olmakla varlığı hiç kanıtlanmamıştı.

Klasik fizik ışınlanmaya nasıl bakıyor bilmiyorum. İnsan için değil mesela çok küçük bir taş için ışınlanma hakkında ne düşünüyorlar onu da bilmiyorum.

Ancak kuantum fiziğinde bilginin ışınlanması mümkün. Konu daha ilgini çekiyorsa kuantum fiziği ve genel anlamda da bilim kanalı olarak bebar bilimi öneririm.
İşte kuantum fiziğini de anlattığı video serisi;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ayrıca kuantum ışınlanmasından bahsettiği video;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bilgiler için teşekkürler, ancak solucan delikleri bir teori olduğunu biliyorum ancak solucan delikleri mantıksal olarak düşünürseniz mümkün olma ihtimali yüksek. Ayrıca ışınlanma ve solucan delikleri dışından bahsetmedim, biraz araştırdım ve böyle bir kaynak buldum. Ne kadar doğru ya da değil bilmiyorum ancak solucan deliği teorisi gerçek ise ışınlanma mümkün. İşte kaynak: Arabasız, uçaksız, CO2'siz seyahat edebilecek miyiz? Günümüz fizikçileri için ışınlama artık sadece bir bilim kurgudan ibaret değil, aksine gerçekten mümkün. Yani kuantum ışınlama veya bir diğer adı ile teleportasyon.

Neye göre kime göre var kardeşim? Ruh dediğin gerçek bilimsel olarak enerjidir yani o ruh değildir. Aynı evrenin ortaya çıktığı gibi. İnsanları yanlış aydınlatmayalım.

Önce teorinin anlamını öğrenin sonra evrime gelirsiniz.

Belki atomlarımızı vb. her şeyimizi kopyalarsak ve bunu başka bir yere aktarsak teknik olarak ışınlanmış oluyoruz. Ancak bunda da kendi irademizle hareket edebilir miyiz yoksa ölür müyüz?
Theseus'un gemisi paradoksunu duymuş muydunuz? Seyahat sırasında sürekli parçaları değiştirilen bir gemi ve yolculuk sonunda tek bir parçası bile yola çıkarkenki parçasından ibaret değil. Yolun sonunda bu gemi hala Theseus'un gemisi mi? Değil, tamamen farklı bir gemi. Teorine göre ışınlanırken tamamen farklı biri olarak yeniden yapılandırılacağız yani. Bilincimiz de buna dahil.

Sorduğun soru burada başlıyor anlaşılan. Öleceğimizi sanmıyorum ama deliren birinin kendi olmayıp farklı hareketler yaptığı gibi tamamen başka birinin kontrolüne geçebilmemiz mümkün müdür? Sağlık sektörü için muazzam bir yenilik olabilir. Herkes her ay kaslı ve sağlıklı versiyonuna aktarılır falan. Arada sırada kadın olurduk, fena mı? Veya bu hayat sarmadı deyip tekrar sıfırdan doğanlar falan olabilir. İlginç yerlere gitti konu. Işınlanmak dışında her şey aklıma geliyor.

Belki atomlarımızı vb. her şeyimizi kopyalarsak ve bunu başka bir yere aktarsak teknik olarak ışınlanmış oluyoruz. Ancak bunda da kendi irademizle hareket edebilir miyiz yoksa ölür müyüz?

Işınlanırsak bu dinlerin yerini oldukça sarsıcak. Bilinen pek çok dogma yıkılacak. Bana sorarsan bir gün ışınlanacağız ama yerinde kendimiz mi oluruz artık işte onu bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…