RealAmdUser
Decapat
İnsanda ruh denen bir şey var ya hani. Heh sen atomlarına bölünüp bir şekilde birleştirilsen bile artık o olmaz. Beyaz ışığa doğru gidersin kardeşim.
Dediğin şey şu dost; ışınlanırsak teknik olarak ışınlanmış oluyoruz.
Evet, ışınlanmış oluyoruz.
Yoktan varederek bilinci transfer edemeyiz belki özel kanallar ve hatlar sayesinde bedeni ışık hızında transfer edebiliriz bu da kısmen ışınlanma olur.
İnsanda ruh denen bir şey var ya hani. Heh sen atomlarına bölünüp bir şekilde birleştirilsen bile artık o olmaz. Beyaz ışığa doğru gidersin kardeşim.
Değil?
Öyle. Işınlanmayı tanımlamışsın.
@mobius kopyan mı oluşuyor yoksa kendin mi gidiyorsun? Bunları çok bilmiyorum. Ben eşit-ağırlıkçıydımyani burada nutuk çekecek son kişilerdenim ama hobi düzeyinde fizikle ilgilendiğimden sorularının cevabı ne bizde ne de klasik fizikte, cevapların kuantum fiziğinde ki hakkında hiçbir şey anlamıyorum. 
Işınlanma, zamanda geriye gitme, ışık hızından hızlı bilgi aktarımı, solucan deliği gibi gibi şeyler ilgini çekiyorsa bunların cevabını klasik fizikte bulamazsın. Bildiğim kadarı ile zaten ışık hızında veya daha hızlı hareket (karadelik ve evrenin kendi genişlemesi hariç) ve zamanda geriye gitme klasik fiziğe göre de mümkün değil olarak kabul ediliyor.
Yanılmıyorsam solucan deliği ise teoride mümkün olmakla varlığı hiç kanıtlanmamıştı.
Klasik fizik ışınlanmaya nasıl bakıyor bilmiyorum. İnsan için değil mesela çok küçük bir taş için ışınlanma hakkında ne düşünüyorlar onu da bilmiyorum.
Ancak kuantum fiziğinde bilginin ışınlanması mümkün. Konu daha ilgini çekiyorsa kuantum fiziği ve genel anlamda da bilim kanalı olarak bebar bilimi öneririm.
İşte kuantum fiziğini de anlattığı video serisi;
Ayrıca kuantum ışınlanmasından bahsettiği video;
Neye göre kime göre var kardeşim? Ruh dediğin gerçek bilimsel olarak enerjidir yani o ruh değildir. Aynı evrenin ortaya çıktığı gibi. İnsanları yanlış aydınlatmayalım.İnsanda ruh denen bir şey var ya hani. Heh sen atomlarına bölünüp bir şekilde birleştirilsen bile artık o olmaz. Beyaz ışığa doğru gidersin kardeşim.
Önce teorinin anlamını öğrenin sonra evrime gelirsiniz.Evrimden sonrasını okumadım kusura bakma. Evrime karşılık kanıtlanabilir bir durumda yoktur. Adı üstünde 'teori'den öteye gidememiş bir uydurmadır. Sen enerji dersin ben ruh derim. Ama evrim yok haberin olsun. Bu yazıyı yazarken bile milyarlarca atomunu düzen içinde kullanbildiğin için yazabildin, 'şans' demek bu atomlara hakaret olur. Dışkısını kaşıklayan arkadaşı fazla izlememeniz dileği ile başarılar. Seçilim baskısını muhtemelen evrim ağacı gibi yerlerden öğrendin ama tek perspektiften bakıp sonra insanların dini inanışına laf söylemek, ama kendi inandığın şeyin kanıtlanamaz olması falan ironik durumlar. Keza insandan gelmeyi mantıksız bulup maymundan geldiğine inanmak gibi.
Theseus'un gemisi paradoksunu duymuş muydunuz? Seyahat sırasında sürekli parçaları değiştirilen bir gemi ve yolculuk sonunda tek bir parçası bile yola çıkarkenki parçasından ibaret değil. Yolun sonunda bu gemi hala Theseus'un gemisi mi? Değil, tamamen farklı bir gemi. Teorine göre ışınlanırken tamamen farklı biri olarak yeniden yapılandırılacağız yani. Bilincimiz de buna dahil.Belki atomlarımızı vb. her şeyimizi kopyalarsak ve bunu başka bir yere aktarsak teknik olarak ışınlanmış oluyoruz. Ancak bunda da kendi irademizle hareket edebilir miyiz yoksa ölür müyüz?
Belki atomlarımızı vb. her şeyimizi kopyalarsak ve bunu başka bir yere aktarsak teknik olarak ışınlanmış oluyoruz. Ancak bunda da kendi irademizle hareket edebilir miyiz yoksa ölür müyüz?