Isınmayı önlemek için Windows ayarlarından işlemciyi kısıtlamak

Mr.Trafocu

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, Lenovo Legion Y540 modeli ile ilgili bir şey sormak istiyorum. Laptopta i7-9750H ve GTX1660 Ti ekran kartı var. Daha önce undervolt denedim, biraz daha araştırma yaptığımda Windows ayarlarından işlemciye sınır koyarak sıcaklık düşüşü sağlandığını öğrendim. Bunun bilgisayara bir zararı olur mu? Şimdiden teşekkürler.

Dosya Ekleri

• IMG_20200130_181553.jpg
    IMG_20200130_181553.jpg
    2,6 MB · Görüntüleme: 37
Normal kullanımda 38-45 , performans modunda oyun oynarken örneğin rainbow six siege de 80-88 arası ama bu dedigim modeller stok halindeyken , az önce undervolt yaptım intel xtu'dan undervolt yapmadan önce stres testinde 93 dereceye kadar çıkıyordu fakat şimdi 5 dk lik bir test yaptım maksimum 84 dereceyi gördü.

Normal kullanımda 38-45 , performans modunda oyun oynarken örneğin rainbow six siege de 80-88 arası ama bu dedigim modeller stok halindeyken , az önce undervolt yaptım intel xtu'dan undervolt yapmadan önce stres testinde 93 dereceye kadar çıkıyordu fakat şimdi 5 dk lik bir test yaptım maksimum 84 dereceyi gördü.
Evet biraz yüksekmiş. Fakat bu yaptığınız işlemlerin fps yi düşüreceğini düşünüyorum. Bilgisayarı hiç temizledinizmi? Belki temizlerseniz bir nebze fayda eder.

Evet biraz yüksekmiş. Fakat bu yaptığınız işlemlerin fps yi düşüreceğini düşünüyorum. Bilgisayarı hiç temizledinizmi? Belki temizlerseniz bir nebze fayda eder.
Laptop zaten yeni 1 hafta oldu alalı o yüzden temizliğe gerek kalacağını suanlik zannetmiyorum.
60 FPS sabitleyin, sıcaklık düşecektir. Eğer ekranınız 60hz değilse ekranın hertz değerine göre sabitleyin.
Ekran 144 Hz rainbowda oyun esnasında 170- 180 , bekleme ekranında 440 küsur alıyorum yapsam sanırım etkili olur

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı