İslam dinini çok sorguluyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hayret, okulda çözdüğümüz okuduğunu anlama temelli paragraf sorularını çözerken en az yanlış bende çıkıyor halbuki. Ben aptalım demek.
Aptal insan yoktur, zekasını tamamiyle kullanmayan insan vardır. Aynı zamanda sizin aptallığınızla bir ilgisi yok. Ben yeterince kanıt sundum bence . Fakat hala inanmıyorsanız, seçim sizin.

Hayret, okulda çözdüğümüz okuduğunu anlama temelli paragraf sorularını çözerken en az yanlış bende çıkıyor halbuki. Ben aptalım demek.
Farklı yorumladınız veya farklı anlam çıkarttığınız için aptal değilsiniz. Sadece dinler arası farklı düşünceler yok zaten. Aynı din içinde bile mezhepler dahi ayetleri farklı yorumluyor.

Meal doğru çevirilmiyor diyorsun bende Kuran açıkça anlaşılmıyor o yüzden kendiyle çelişiyor diyorum. Asıl anlamayan sensin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dinler, insanlık tarihi kadar eskidir. Dinler de insanlar gibi evrimleşmiş, gelişmiştir.
Basit bir futbol maçında bile koltuk değiştirmenin takmımızın gol atmasını sağlayacağını düşünüyoruz. Bunun gibi batıl inançların oluşumu, yeni bir bilginin öğrenmesi ile aynı mekanizmaya sahiptir. Sadece insanlarda değil hayvanlarda da batıl inançlar oluşabiliyor. (Zile basınca eğitilmiş bir köpeğin yemek geleceğini anlaması gibi)

Toplumu kontrol altında tutmak, dinlerin ana amacı denilebilir.

İnsanların zor zamanlarında yanında ''Tanrı''nın bulunduğuna inanmak, ölümün bir son olmadığına inanmak gibi sebepler ve dinlerin fakir ve güçsüz insanların yanında daha fazla durması, insanların dine olan bağlılığını daha çok arttırıyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…