İslam dinini çok sorguluyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu dünyanın en saçma argümanı. Kardeşim ben bunu düşünerek inansam kalpten inanmamki, ayrıca görüyorumki sen de kalpten inanmıyosun. İslam eğer cennet veya cehennem yazmasaydı kimse inanmazdı, herkes çıkarı için inanıyor.

Allah Allah, peygamberde veda hutbesinde "Kadınlar size Allah'ın emanetidir." diyor.

Şüpheniz varsa inanmayın zaten, ya varsa diyerekten iman etmekle inançsızlık aynı şey.

Ben görüşlerimi yazacağım başka bir şey demeyeceğim. Sonuçta bu bir din. Kuralları değiştirilemeyen ve sorgulanamayan bir yapı. Cinselliğe gelirsek bu bir kural ve senin bunu doğru veya yanlış görmen sadece senin fikirlerini değiştirir. Haram iş yaparsın ve günahı çok büyük. Ama yapmakta özgürsün. O anlattığın şey İbrahim peygamberin olayı. Kısacası olay şu. Allah'a çocuğu olması için dua ediyor ve Allah ona birkaç tane çocuk bahşediyor. Sonra İbrahim peygamber bunu unutuyor ve rüyasından Allah tarafından söz verdiği hatırlanıyor. O da sözünü yerine getirirken gökten bir sayıda koyun geliyor ve vahiy olarak oğlunu değil bu koyunları kurban etmesi isteniyor olay bu. Yani dediğim gibi bu bir din. Kuralları olan bir yapı. Araştırabilirsin ama tek başına yanlış sorgulama yaparsan yanlış yollara girebilirsin. Sana fikir verebildiysem ne mutlu bana.

Böyle birşey için Allaha inanırsan kalpten inanmış olmazsın. Sadece kalpten inananlar Cennet'e girebilir.

Daha dini doğru düzgün öğrenmeden laf atanlar var. Dini önce adam gibi öğrenin öyle sorgulayın.

İnsanı insan yapan nefsine sahip olabilecek iradeye sahip olmasıdır. Tanrı nefsimize sahip çıkmamızı emreder. Bizi hayvandan ayıran şey tek odur çünkü. Nefs(hayvan ruhu) bu dünya ya hayvan gibi yaşamak için gelmedik, tanrının kulları olarak yaratıldık. İnkar eden nefsine sahip çıkmaz(hayvan ruhu ile yaşar) iman edip kulluk eden iman (insan) ruhu ile. İkisi de kötü şeyler değil insanın kendi tercihine bağlı. Allah doğru yoldan ayırmasın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…