İslam'a göre erkekler kadınlara şiddet uygulama hakkına sahip midir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu nasıl soru? ?

Hocam takınca takıyorlar

Boş ver hocam. Herkes hangi anlam akla ve Kur'an'ın bütününe uygun diye değil, hangisi kendi fikir ve ideolojilerine uygun şeklinde bakıyorlar olaya. Böyle olduğu sürece anlaşmanın bir yolu yok.
Ama keşke darebe fiili boşanmak anlamındadır diyen Mehmet Okuyan hoca, Edip Yüksel gibilerden 1-2 kaynak koysaydın. En azından yukarıdaki eleştirilerin muhatabı olmazdın.

Neye mahkum ediyor Allah seni? Tek yapacağın google'a şunun tefsiri yazmak.

Hocam takınca takıyorlar

Hocam biliyor musun bu 3. deyişim, Türkçe de mi tutarsız? Türkçede de bunlar var. Benim söylediğim kelime, cümleye göre değişmiyor mu? Bir cümlede aynı kelime farklı anlama gelirken, başka bir cümlede farklı anlama geliyor. Adam sadece o arapça kelimenin "döv" kısmını almış, bana sunuyor sürekli. Isıtıp ısıtıp sunuyor. Böyle tartışma dönmez ki.

Ya siz biraz değişik arkadaşlarsınız. Niye sadece anlamı gönderiyorsunuz? Tefsirde anlatılanı da atsanız keşke. ضرب kelimesinin 15 farklı anlamı bulunuyor Google Çeviri'de.

Peki kadınlar erkeklere şiddet uygulama hakkına sahip midir ?

Ya siz biraz değişik arkadaşlarsınız. Niye sadece anlamı gönderiyorsunuz? Tefsirde anlatılanı da atsanız keşke. ضرب kelimesinin 15 farklı anlamı bulunuyor Google Çeviri'de.
Sorun da o zaten.
Hak dinin kitabının yanlış anlaşılmaya bu kadar açık olması.
Herkesin tefsiri farklı, biz n'apalım?
Kimi dövün diyor, kimi boşanmak onun anlamı diyor.
Ne anlayayım kardeşim ben şimdi bundan? Sen söyle.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…