İslam'da evrim var mıdır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet. Olay sadece kasların kontrolü. Kararların alınmasını sağlayan beyin, duyguların sebebi hayatta kalabilmek. Bilinç kendi uydurduğunuz bir kavramdır, beyin anlamlandırıyor. Düşünceler soyut değildir, en azından sizin düşündüğünüz gibi değil, biz ona beyindeki elektrik sinyalleri diyoruz. Ve evet, soyut olan bir şeyin gerçek dünyada dolaylı veya doğrudan etkisi yoktur.

İşinize gelmeyeni yadsımak bir çözüm değildir. Bahsettiğiniz elektriksel sinyallerin hangilerinin hangi şeylere sebep olduğu çözüldüğü vakit ve bununla anlamlar arasındaki ilişki kurulduğu vakit, bu iddianız ya da inancınızın bilimsel karşılığı olacaktır. Lakin şu an sadece bir iddiadır. Aynı benim ileri sürdüğüm gibi.

Ek not: "Düşünce" kavram olarak, "soyut" bir kavramdır. Aynı bilinç gibi.

Fosil yaşı hesaplama neden çürütülsün, bilimin amacı dini doğrulamak veya yanlışlamak değildir ki.
"Tarihin başlangıcı, 6000 sene öncesidir" dogmasını, bilime destekletemezsiniz demek istedim sadece. Bilimsel çalışma yapan bilim adamlarının motivasyonuna değil, bilimden veri bekleyen sıradan insanların umutsuz bekleyişineydi vurgum.

Iddaa değil gerçektir. Rahatça ölçülebiliyor. Beynin çalışma şekli bu çünkü.

Yahu saçma sapan bilmeden konuşmayın bari.
Maymundan geldiğimizi iddia etmiyor zaten, önce karşı olduğunuz teorinin ne dediğini öğrenin sonra muhafazakar çıkarımlarınızı yaparsınız.
Bilim geldiği noktada yaratanın varlığında hemfikir demek öyle mi? Bilim diye yoksa Adnan Oktar kitapları falan mı okuyorsunuz anlamadım. Ben acıdım size aslında.
Aynen insanlar oturmuş düşünmüşler evrim diye bir yasa çıkaralım insanları ateizm bataklığına sürükleyelim demişler sizinki çok daha inandırıcı.

Bu arada birisi de evrim kanıtlanmamıştır, teoridir demiş. Öncelikle teori nedir ne demektir bir araştırın. Yerçekimi teorisi diyoruz mesela. Aslında yerçekimi yok bu bir iddia mı sadece?
Bir de evrim artık tartışılmamaktadır. Üzerinde tartışılan şey süreci, yapısıdır bilimin amacı budur zaten. İsteyen istediğine inansın ama maymundan gelmedik ya, teori adı üstünde vs. gibi 100 yıl öncesinin argümanlarıyla karşıt olmak yerine biraz araştırıp okusanız böyle iddialarda bulunmazsınız.

Biliyorsunuz ki evrim kanıtlanmış bilimsel gerçektir. Peki İslam evrimle çelişir mi? Bu konuda araştırmalar yaptım fakat tatmin edici bir cevap alamadım.
Biliyorsunuz ki evrim kanıtlanmış bilimsel gerçektir. Peki İslam evrimle çelişir mi? Bu konuda araştırmalar yaptım fakat tatmin edici bir cevap alamadım.
Tamamıyla değil ama insanın evrimle ortaya çıktığı kısmıyla çelişir darvinin teorisiyle bir çelişki ya da fikir birliği göstermez

Sizin dediğiniz kuran ile çelişir. Dini eğip bükmeye gerek yok. Ayetlerde açıkça belirtilmiş. Ne olabilir? Evrim Hz. Adem ile başlamış olabilir? [yeni gördüm bu fikri]

Bilim dinlerle kesinlikle çelişir mi?

İslam bilim i anlatır bir kere sanırım hiç kuran okumamışsın 1400 yıl önce insanlar tahtalara taparken bu kitap insanlık için büyük bir nimet.

Evrim kanıtlanmış bir şey değil, sadece teoriden ibarettir. Dini bilmeyen reformist müslümanlar çelişmez der ama çelişir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…