İslam'da evrim var mıdır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sağ olun. İlk başta anlayamamıştım. Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.

Konudan bağımsız olarak, bu ayet benim hep ilgimi çekmiştir. Yani Allah "yeryüzünde bir halife yaratacağım" diyor ve melekler sanki önceden insanları biliyorlarmışçasına "yeryüzünde kan dökecek birini mi yaratacaksın? " diyor. Sanki insanoğlu önceden yaratılıp, helak olmuş gibi.

Bu tür illa insan olmak zorunda değil aslında. Belki insandan daha farklı bir türdü. Eğer daha önce insan olsaydı Kur'an'da bu belirtilirdi diye düşünüyorum. Sizi ve sizden öncekileri diyor aşağıdaki ayette de. Demek ki insan olmayan bir başkaları da daha önce yaratılmış ve yaşam sürmüş diyebiliriz.

Ey insanlar! Sizi ve sizden öncekileri yaratan rabbinize kulluk edin ki takvâya eresiniz.

(Bakara Suresi - 21 . Ayet / Diyanet İşleri Başkanlığı Meali)

Zaman kavramı olmadığı ya da farklı olduğu için bilmeleri son derece normal. Ayrıca irade sahibi olduğumuzu bildikleri için de böyle olabilir.
Bu ayette Allah tek bir kişiye ya da zamana değil okuyan kişiye hitap ediyor. Yani "sizden öncekileri yaratan da biziz" anlamında

Çamurdan, balçıktan yaratılmayı direkt bir heykeltraşın şekillendirmesi gibi yaratılan ve aniden ortaya çıkan bir insan olarak mı algılıyorsunuz yoksa ilkel çorba olarak adlandırılan ve ilk canlı mikroorganizmalarin kaynağı olduğu düşünülen çamur olarak mı algılıyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…