Öncelikle belirtmeliyim ki, amacım kavga eder gibi tartışmak değil, istişare etmektir. Gelgelelim yorumumdaki onca cümle arasından işinize gelenleri cımbızladığınız açık ve net olarak ortada.
Ben "Adam" kelimesinin bazı dillerde var olduğunu hatta isim olduğunu öğrenmiştim. "Adem" kelimesi de bizim dilimizde isimdir. Nerede hata yaptığımı anlayamadım? Böyle söyleyeceğinize açıklamasını yapabilirsiniz, bizi de aydınlatmış olursunuz. Nitekim ben sizin gibi birçok ilimde prof. , din Alimi vb. sıfatlara sahipmişim gibi davranmıyorum (bu cümleyi daha önceki konularda yaptığınız yorumlardan ötürü yazdım). Öğrendiğim ve inandığım kadarını konuşuyorum. İnsan isterse bütün ilimlere vakıf olsun, haddini bilmedikten sonra neye yarar?Böyle bir kafada olan birisine ne anlatabilirsin.
Şempanze'de bir maymun türü olduğuna göre nasıl yanlış ifade kullanmış oluyorum? Atom vs. detaya bilerek girmedim çok uzatmamak için ama anlayana.Maymun değil Şempanze. Daha bunu bile bilmeyen birinin aminoasit ve atomlar hakkinda hiçbir şey bilmedigine şaşırmamak gerek.
Ben cümlemde Venüs gezegeninden mi bahsetmiştim ki? Benim maksadım Dünya idi, sadece belirtmeyi unutmuşum. Fakat hala nasıl oraya çektiğinizi anlayamadım.Venüs gezegeninde güneş doğudan doğmaz batidan batmaz ne oldu şimdi bilmeden konuşuyorsunuz yine.
Asıl sorun da orada zaten. Ben dini inancımdan ötürü tesadüfe değil kazaya ve kadere inanırım. Belli ki sizde ona inanmayı tercih ediyorsunuz. Çünkü ateizm inanmamak değil de, bir Yaratıcı'nın var olmadığına inanmak değil mi? Gördünüz mü? Tamamen iman (inanç) meselesi.Tesadüf kabul etmeseniz de var bu kavrami gereksiz derecede abartıyorsunuz. Tesadüf imkansiz bir şeydir gibi algi yapiyorsunuz.