Size öneri sunuyorum ben herkesin inanışı kendine arkadaşım. Eğer bunu diyorsam senin iyiliğin içindir. Biz müslümanlar saldırgan değiliz. Siz sadece dinimize boş diyorsunuz. Boş sa da demeyin kardeşim zorumuza gidiyor biz size bişey mi dedik? Bizi aşağılıyorsun biz sizi aşağılıyor muyuz? Yok yanarsın falan diyen oludysa bilemem. Hem burada bir tek sana hitap etmiyorum sen bunu boş iş dediğin için kaba çıktım. Neyse bahtın açık olsun.PC'de boş vakti kendime geçiriyorum, başka bir varlığa dua etmekle harcamıyorum.Spor yapmak istersem spor yaparım niye namaz kılayım. Kitap okumak işteyen pekala kitap, gazete, dergi okuyabilir. Başkalarının düşüncesinden niye bu kadar rahatsız oluyorsunuz? İnanmayan inanmaz, derdi size mi? Eğer hesap sorulacaksa o hesap sana sorulmayacak. Ya Allah varsa deyip arap gibi yaşayacağıma ya Allah yoksa deyip istediğim gibi yaşamayı tercih ederim. Kötülük yapmamak için cehennemden korkmama, iyilik yapmak için de sevap karşılığı beklememe gerek duymuyorum. Ben memnunum siz de kendi işinize bakın.
Bunu söyleyen çoğu birey kendi düşüncesinden olmayan kişilere hakaret ya da kendi çapında alay eder. Saygı göstermeden saygı beklemek mantıklı değil.
Bence öyle yani burda yasak diye birşey dememişler.Sizce bu konular gerçekten felsefe yapmak için mi açılıyor?
Mutluluk, sevgi gibi kavramlar tamaen beynimizde oluşuyor. Yani zaten kendimiz de yaşıyoruz bu duyguları, bu yüzden inanmamak garip olurdu. Bunlara inanmak demek illa bir yaratıcıya inanmakla aynı şey mi? İkisini asla bir tutamazsın. Bir yerde tanrı bir yerde sevgi, mutluluk. İkisi farklı kavramlar.Gözle gördüğünüz bu kadar şeyin nasıl oluştuğunu nasıl cevaplayabiliyorlar? Daha da önemlisi görmedikleri mutluluk, sevgi vs. bu duygulara inanıpta bir yaratıcıya nasıl inanmıyorlar?
Benim için hiçlik. Hiçbir şey beklemiyor. Doğmadan önce nasılsak ölünce de aynı olacağız benim için (%90). Tabi ki bir ihtimal bir yaratıcı olabilir, ancak şu an benim düşüncem bu şekilde.Ölümden sonrası için nasıl bir düşünce var kafalarında? İnananlar için sonunda cennet müjdelenirken inanmayanların beklentisi ne?