İslamiyet

• Konuyu başlatan muzan
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 160
  • Görüntüleme 10.953
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İnanmaktan ve müslüman olmaktan çok gurur duyuyorum. İnanmayanlar hakkında ise iki tür sorunun cevabını nasıl verebildiklerini çok merak ediyorum;
1-) Gözle gördüğünüz bu kadar şeyin nasıl oluştuğunu nasıl cevaplayabiliyorlar? Daha da önemlisi görmedikleri mutluluk,sevgi vs. bu duyguları inanıpta bir yaratıcıya nasıl inanmıyorlar?
2-) Ölümden sonrası için nasıl bir düşünce var kafalarında? İnananlar için sonunda cennet müjdelenirken inanmayanların beklentisi ne?

PC'de boş vakti kendime geçiriyorum, başka bir varlığa dua etmekle harcamıyorum. :) Spor yapmak istersem spor yaparım niye namaz kılayım. Kitap okumak işteyen pekala kitap, gazete, dergi okuyabilir. :) Başkalarının düşüncesinden niye bu kadar rahatsız oluyorsunuz? İnanmayan inanmaz, derdi size mi? Eğer hesap sorulacaksa o hesap sana sorulmayacak. Ya Allah varsa deyip arap gibi yaşayacağıma ya Allah yoksa deyip istediğim gibi yaşamayı tercih ederim. Kötülük yapmamak için cehennemden korkmama, iyilik yapmak için de sevap karşılığı beklememe gerek duymuyorum. Ben memnunum siz de kendi işinize bakın. :)
Size öneri sunuyorum ben herkesin inanışı kendine arkadaşım. Eğer bunu diyorsam senin iyiliğin içindir. Biz müslümanlar saldırgan değiliz. Siz sadece dinimize boş diyorsunuz. Boş sa da demeyin kardeşim zorumuza gidiyor biz size bişey mi dedik? Bizi aşağılıyorsun biz sizi aşağılıyor muyuz? Yok yanarsın falan diyen oludysa bilemem. Hem burada bir tek sana hitap etmiyorum sen bunu boş iş dediğin için kaba çıktım. Neyse bahtın açık olsun.

Bunu söyleyen çoğu birey kendi düşüncesinden olmayan kişilere hakaret ya da kendi çapında alay eder. Saygı göstermeden saygı beklemek mantıklı değil.

Eğer sen mütevazi, hoşgörülü, saygılı olursan bu durumla başbaşa gelmezsin. Büyüklük daimi büyük insanda kalır.

@H5N

1-Bilim bunların çoğunu cevaplıyor. Bilimin yetişemediği yerlere dini yerleştirmek çağlardan beri gerçekleştirilen bir olaydır. Geçmişte dünyanın düz olduğu ya da bir hayvanın boynuzlarının üstünde olduğu sanılırdı. Şimdi bunun aksi kanıtlandı. Günümüzde muhafazakar kesim deist argümanı olan büyük patlamayı tanrı yarattı tabirini kullanıyor. Biyolojik olarak etkileri ve fiziksel olarak mimik ve jestlerle duygular çok rahat bir şekilde anlaşılır. Bu ergen mantığını bırakmanızı tavsiye ederim. Felsefe ile bilim çürütülmez. Bazı inançlar size kasıtlı olarak yanlış anlatılıyor. Tek taraflı araştırma ile hiçbir sonuca ulaşamazsınız.

2-İnanmayanların bir beklentisi yok. Bu müjdeye sarılıp bir hayal dünyasında yaşamayı düşünmüyorlar. Ölüm için sonsuz bir uyku tabirini kullanırlar.

İnanıyorum. Çünkü tesadüflere inanmıyorum. Bu mükemmel döngü, kusursuz evren bir tesadüf sonucu oluşamaz. Tesadüf olsaydı bir yerde bir açık olurdu. Her şey belirli bir ölçüde ve birbirlerine uyumlu yaratılmış. Aslında insan en küçük şeylerde bile Allah'ın var olduğunu görebilir ama bazen bakmak, görmeye yetmiyor.

Bazen belli bir noktaya kadar geliyorum inanç konusunda. Anlayamadığım, içimi kemiren fikirler ve düşünceler var. Mesela ölüm anını ve ondan sonrasını merak ediyorum. Rüyamda öldüğümde, uyanmamak için kendimi zorluyorum. Sonrasında ne olduğunu merak ediyorum. Bazen bir amaç istiyorum. Hayatımın boş geçtiğini düşünüyorum. Kafamda yapmak istediklerim, hayallerim ayrı bi dünya sanki. Kendimi tutup bir yola sokmak istiyorum. Rastgele İncil'den, Kuran'dan bölümler açıp okuyorum. Anlamaya çalışıyorum. Yada insanoğlunun varoluşundan beri geçirdiği durumları araştırıp, makalelere döken insanların inanç biçimlerine bakıyorum. Genellikle gördüğüm dinler, inançlar insanları hep iyi biri olmaya teşvik ediyor. Mesela Kuran da iyi ahlakı, iyi bir bireyin nasıl olacağını, adaletin nasıl olacağı hakkında bilgiler veriyor. Ben ise din kitaplarının insanlara aşılamak istedikleri tarafları tutmayı seviyorum. Çünkü eğer cennet cehennem olayları var ise bu tek ibadetle değil davranışlarıda sorumlu tutacağı umudu içerisindeyim. Çünkü din kültürü hocamın dediği gibi ''Cennete girmek için müslüman olmaya gerek yok.''

Ben arada bir bireyim. Kuran bana çoğu zaman ters düşüyor bile. Zaten müslümanların çoğu benim gibi sözde müslüman. Ben emin değilim dinimden. Ama şöyle bir şey var ki din istismarı yapıp ibadetlerini gösteriş için yapanlara ve birde üstüne herkesi Müslümanlık’a davet edenleri kınıyorum. Neleri gördük :) 5 TL’lik terliği 300 TL’ye şeyh, peygamber terliği diye yedirmeyenleri çalışanı da gördük. Neyse herkesin tanrıyla ( ki varsa) arasında olan bir mesele :)
Ayrıca Türkiye’nin farklı bölgelerinde yaşadığımdan halkın dine nasıl yaklaştığını da gördüm. Bizim din öğretmeni Kuran’da kadınla erkeğin yalnız başa kalmasının bile günah olduğunu söylüyor ben de gülüp geçiyorum artık laf yetiştirmeye de gelmiyorlar. Bir kere Evrim Teorisi’nden bahsettim beni linç etmeye kalktılar, gavur dinsiz dediler hala gülüyorum :)

Gözle gördüğünüz bu kadar şeyin nasıl oluştuğunu nasıl cevaplayabiliyorlar? Daha da önemlisi görmedikleri mutluluk, sevgi vs. bu duygulara inanıpta bir yaratıcıya nasıl inanmıyorlar?
Mutluluk, sevgi gibi kavramlar tamaen beynimizde oluşuyor. Yani zaten kendimiz de yaşıyoruz bu duyguları, bu yüzden inanmamak garip olurdu. Bunlara inanmak demek illa bir yaratıcıya inanmakla aynı şey mi? İkisini asla bir tutamazsın. Bir yerde tanrı bir yerde sevgi, mutluluk. İkisi farklı kavramlar.
Ölümden sonrası için nasıl bir düşünce var kafalarında? İnananlar için sonunda cennet müjdelenirken inanmayanların beklentisi ne?
Benim için hiçlik. Hiçbir şey beklemiyor. Doğmadan önce nasılsak ölünce de aynı olacağız benim için (%90). Tabi ki bir ihtimal bir yaratıcı olabilir, ancak şu an benim düşüncem bu şekilde.

@şahsi

Ortada bir mükemmellik olduğunu düşünmüyorum. Evren ve Dünya Kaos içerisindedir. insanlar kendi belirledikleri kurallar ve yaptırımlar sayesinde bir nebze düzen içerisinde yaşıyor. Bu da mutlak bir düzen değil. Dünyanın çoğu bölgesi hala açlık ve savaş ile mücadele ediyor. Zaten çok fazla açık var. Sadece siz farketmiyorsunuz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı