Islanmış fanı bilgisayara takmak

Katılım
6 Mart 2017
Mesajlar
6.262
Makaleler
5
Çözümler
37
Yer
Merkez/ÇANAKKALE
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Bilgisayar Programcılığı 2. Sınıf Öğrencisi
Merhaba.

Yağmur yağarken takim çantası balkonda kalmış. Maalesef açık bir şekilde. Tornavidalarım ıslanmış. O problem değil ama fan da ıslanmış. 12 cm bir fan.

Şu an her yeri kurudu. Islak veya nemli kalması imkansız.

Ben bu fanı tekrar taksam anakart zarar görür mü? Açıkçası takmaya korkuyorum. Bir sorun çıkar mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam elinde varsa pinlere contact sprey sık. Yoksa zaten sprey fan parasına yakın.
 
Fan çalışıyor mu? Koşa devre yapmış olabilir.
Takmadığım için bilmiyorum.

İçindeki devreyi kontrol etmek çok kolay. Alt kapağı açtıktan sonra orada mili tutan bir parça olacak, onu tornavidayla çıkartın. Sonrasında fanın göbeğinden yukarı çekince altta devre gözükecektir. Orayı kontrol edin, olmadı fön makinesinin soğuk tarafıyla hava üfleyin.
Full suyun içine girmediği sürece bir şey olacağını sanmıyorum. 3 pinliyse 5-12V arası bir güç kaynağıyla test edebilirsiniz.
Maalesef çıkmıyor.

3 pinli. Güç kaynağına takıp 10 liralık fan için 300 liralık güç kaynağından olmak istemiyorum.

Kablonun ucundaki pinlerde korozyon olmuş olabilir. Su fanın orta kısmına girmiş olabilir. Bu da ses yapar veya fanı bozar.
Ben olsam takmazdım. Üzerin soğuk su içer, fatiha okurdum.
Sanırım sizi dinleyip takmayacağım.

Herkese teşekkürler.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı