İşlemci 90 derece üzerinde çalışıyor

Biraz temiz bir işçilik olmamış :D

Kırmızı ışığın yanınd ane yazıyor? O zaman donanımında orada bir problem var demektir. Pompa ve radyatör fanlarının bağlantılarını nereye yaptın? Eğer CPU fan girişi boşsa veya arızalıysa sistem fan takılı olmadığından başlamaz diye biliyorum.

Biraz temiz bir işçilik olmamış :D

Kırmızı ışığın yanınd ane yazıyor? O zaman donanımında orada bir problem var demektir. Pompa ve radyatör fanlarının bağlantılarını nereye yaptın? Eğer CPU fan girişi boşsa veya arızalıysa sistem fan takılı olmadığından başlamaz diye biliyorum.

Ahahaha şu sorunu çözsem temizliğine geçeceğim hocam o yüzden daha o kısma geçemedim önce sorunu çözmeye çalışıyorum :D

Sadece ışık yanıyor hiç bir şey yanmıyor. Bende sizin bana attığınız resimdeki sıvı soğutucudan sipariş verdim bozuktur diye. Ama tamir edebilirsem bir umut iptal edeceğim o yüzden çözmeye çalışıyorumda. Boştayken pc nin bu derece göstermesi bana mantıklı gelmedi çünkü. 90 lara kadar çıktığı oluyor. Birde yanlış takmış olsam üstte ki fanlarda çalışmazdı diye sanıyorum.

bu değer.png

Kablolarıda anakarta şu şekilde takılı
5489d311-d038-4d85-9fb7-31ad551da0b3.jpg

67dd5291-7d01-497b-a124-b0a2da67ebad.jpg

Benim anakartımda kırmızı ışık CPU için yanıyor. Şimdiki soğutucumu almadan önceki soğutucum bana yetmiyordu ve genelde 90 derece üstünde oynuyordum oyunları. Sıcaklık ne zaman 95 dereceyi geçince, thermal throttle olup anakart CPU ışığını yakıyordu. Yani aşırı ısınınca yanıyordu bende ışık. Belki bu durum sizde de böyle olabilir.

Benim anakartımda kırmızı ışık CPU için yanıyor. Şimdiki soğutucumu almadan önceki soğutucum bana yetmiyordu ve genelde 90 derece üstünde oynuyordum oyunları. Sıcaklık ne zaman 95 dereceyi geçince, thermal throttle olup anakart CPU ışığını yakıyordu. Yani aşırı ısınınca yanıyordu bende ışık. Belki bu durum sizde de böyle olabilir.

Sanirim bende de sorun böyle çünkü bilgisayarımı kapatınca aşırı sıcaklıktan açmam için 10 dakika filan soğutmam gerekiyor. Bozuldu herhalde soğutucu rgb leri de çalışmıyor çünkü fanların çalışırken cpu kısmında kinin çalışmıyor yeni bir tane aldım onu deneyeceğim artık inşallah çözülür

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı