İşlemci AIDA64 44, BIOS 54 derece gösteriyor

Hangi değer doğru?

• BIOS.

Oy: 8 80,0%
  • Program.

Oy: 2 20,0%

• Oy verenlerin toplamı
    10
Hocam ama durum dediğinizin tam tersi işliyor ama 😅 Windows programda derece çok daha az, BIOS'ta çok daha yüksek. (Program 44, BIOS 54 derece diyor)
Pardon :D
Bilgisayarı kullanıp sonra direk BIOS'a girerseniz belki daha çok gösterebilir. Ilk kez PC'yi açıcağınız (kapalı durumunda 1 2 saat geçmiş şekilde) zaman direk BIOS'a girin birde öyle bakın.

Bilgisayarı kullanıp sonra direk BIOS'a girerseniz belki daha çok gösterebilir. Ilk kez PC'yi açacağınız (kapalı durumunda 1 2 saat geçmiş şekilde) zaman direk BIOS'a girin bir de öyle bakın.

Mesela şu anki değerler şu şekilde hocam. (BIOS resimde 49 gösteriyor ama resmi çektikten hemen sonra 51 sabitledi.) Dediğiniz yöntemede yarın bakayım.

Sıcaklık.PNG

IMG_20200607_222105-min.jpg

Rampage fan alın hocam. Hatta kasasını alın ışıklı mışıklı olsun. Sorunu kesin çözer. (!) 😀

Çok doğru hocam. Kasanın önüde kesinlikle cam olmalı ki hiç hava almasın, yük altında 60 dereceleri görebiliriz :D

Bilgisayarı kullanıp sonra direk BIOS'a girerseniz belki daha çok gösterebilir. İlk kez PC'yi açacağınız (kapalı durumunda 1 2 saat geçmiş şekilde) zaman direk BIOS'a girin bir de öyle bakın.

Hocam dediğiniz doğru çıktı, ilk kasayı açar açmaz BIOS'a girdim 35 derece çıktı, sistemi açınca 37 civarlarında dolanıyordu. Bu değerler iyidir herhalde hava şartlarına göre. (Hava nem ile 30 dereceydi.) Yük altında değerler biraz artmış gibi, 6+ ay falan olmuştur termal macunu değiştirmeyeli değiştirsem mi acep? :kararsız:

Çok doğru hocam. Kasanın önüde kesinlikle cam olmalı ki hiç hava almasın, yük altında 60 dereceleri görebiliriz :D

Hocam dediğiniz doğru çıktı, ilk kasayı açar açmaz BIOS'a girdim 35 derece çıktı, sistemi açınca 37 civarlarında dolanıyordu. Bu değerler iyidir herhalde hava şartlarına göre. (Hava nem ile 30 dereceydi.) Yük altında değerler biraz artmış gibi, 6+ ay falan olmuştur termal macunu değiştirmeyeli değiştirsem mi acep? :kararsız:
Yalnız bu değerler ilk açılıştaki değerler, önemli olan yükte veya oyundaki sıcaklıklar onları dikkate alın.

Yalnız bu değerler ilk açılıştaki değerler, önemli olan yükte veya oyundaki sıcaklıklar onları dikkate alın.
Hocam onu biliyorum elbette. GTA 5 oynar iken, işlemci 67-70 civarı gidip geliyor, ekran kartı 70-73 arası gidip geliyor. Bu değerler nasıl sizce? Ekran kartı MSI Ventus XS 1660 OC, gördüğüm kadarıyla soğutması iyi değilmiş, işlemci i5-9400F, stok fan ile soğuyor.
Ekran Alıntısı.PNG

Hocam onu biliyorum elbette. GTA 5 oynar iken, işlemci 67-70 civarı gidip geliyor, ekran kartı 70-73 arası gidip geliyor. Bu değerler nasıl sizce? Ekran kartı MSI Ventus XS 1660 OC, gördüğüm kadarıyla soğutması iyi değilmiş, işlemci i5-9400F, stok fan ile soğuyor.
Eki Görüntüle 588126
İşlemci stok fan takılı ise normal ama ekran kartı için değil sanırım. Sorun yaratmaz ama ben mesela Strix ile genelde oyunda 40-50 arası zar zor oluyor, 65 derecenin üstünü görmedim.

İşlemci stok fan takılı ise normal ama ekran kartı için değil sanırım. Sorun yaratmaz ama ben mesela Strix ile genelde oyunda 40-50 arası zar zor oluyor, 65 derecenin üstünü görmedim.
Kullandığım karta 72 dereceye normal diyorlardı, sanırım kartın soğutması pek iyi değil. Zaten tek bakır borusu var kartın. Sizin Strix 3 fanlı olması lazım :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı