İşlemci arızası nasıl anlaşılır?

Mustafa Eroğlu

Megapat
Daha fazla  
Önceki konumda olan bilgisayar parçalarını aldım ve monte ettim. Sorularım olacak, lütfen cevaplarınızı bekliyorum. Benim için çok önemli..! İşlemciyi kargo paketini yapan vatancomputer anakartın üzerine işlemciyi etrafı boş bir şekilde bırakmış ve kargo kutusunda "sağa, sola, geriye, öne" çarptığı tahmin edilebilir. Hatta ilk kargo kutusu açılışında ne biçim yerleştirmiş işlemciyi hareket etmemesi için straforla sabitleyip koruması gerekirdi dedim evdekilere. İşlemci kolinin içindeki çarpışmalardan bozulabilecek bir şey mi?

Yarın bilgisayarcıya götürüp sorunlu parçayı test ederek bulacağız. Asıl önemli sorunum; kargoyu alınca bozuk olup olmadığını deneyip öyle imza atılıyormuş eğer imzadan sonra bozuk olduğu anlaşılırsa sigorta karşılamıyormuş. Ben kargoculara bir 30 dk bekleyinde deneyip geleyim desem beklemezlerdi üstelik paketi babama verip içine bakana kadar imza bile istemeden çekip gitmişler, ben evden aşağıya inince paketi açtığımızda da sokakta kimseyi göremedik. "Yani imza mimza yok." İşlemcinin bozuk olduğunu tahmin ediyorum eğer öyleyse garantiye göndersem sorun çıkartırlar mı?

Bilgisayarın power'ına basınca anakart üzerindeki ledler saniyenin yarısı kadar hızda yanıp sönüyor.
Fanlar çalışmıyor bip sesi çıkmıyor. Tekrar powera basınca ledler yanmıyor. Power Subbly kapatıp bir 5 sn bekleyince tekrar açtığımızda powera basınca tekrar anakartın ledleri yanıp sönüyor. Sanırım kendini korumaya alıyor. Başından böyle olay geçen vardır tecrübenizi öğrenmek istiyorum.

Vatan Computer teknik destekte nasıldır? Ürünü alalı 3 gün oldu 7 gün içinde iade şansım var mı? Üstelik kargo şirketi imza almadığı için kargo sigortasından yararlanabilir miyim? Şimdiden cevaplarınıza tek tek teşekkür ediyorum.

Bana göre en mantıklı gelen şuan için. Tanıdığım bilgisayarcı var. Onlarda i3 i5 i7 1151 soket işlemcilerden birinden taktırıp denetmek eğer çalışıyorsa demekki işlemci bozuk, çalışmazsa anakart. İşlemciyi takarken elimle altına değmedim üstüne yanlarına vs değdim statik elek. sorun olmaz diye düşünüyorum ama bozulmasına montaj hatası deyip akabinde suçu bana atarlarsa garanti kapsar mı? O kadar para verdik küçücük şeye insan korkuyor:)Ram bozuk olsa bile fanları çalıştırıp durdurur, buzzer öter diye biliyorum. Sorun büyük ihtimal işlemcide, küçük ihtimal anakartta diye düşünüyorum. Cevabın için teşekkürler. Rahatlama geldi biraz daha. :)

Durumum acil bugün halletmem gerek bu sorunu. Buradaki bilgisayarcılar test etmek için kendi işlemcimizi takamayız anakartın bozuksa benimkinide bozarsınız dedi. Vatan Bilgisayara geri iade yapmak istiyorum yardımcı olur musunuz? Müşteri temsilcisi Geri adrese UPS kargo ile gönder kontrol yapılacaktır dedi.

İşlemci pek arıza yapan bir parça değildir.
İlk önce sorunun işlemcide olduğuna emin olmanız çok daha kolaylaştırır işinizi.
Öğrenemem bunu malesef. Bilgisayarcı senin anakartın bozuksa benim işlemcimide yakarsın dedi. Eğer bilgisayarcının takacağı işlemci bilgisayarı çalıştırsaydı anakart sağlam demekki işlemci bozuk diyebilecektim. Elimde test edecek başka ekipmanımda yok. Ben işlemcinin altına farketmeden çok hafif dokundum diyelim kesin bozulur mu? Önceden başıma hiç böyle birşey gelmedi ne yapacağımı şaşırdım. Takınca çalışması gerekiyordu.

Öğrenemem bunu malesef. Bilgisayarcı senin anakartın bozuksa benim işlemcimide yakarsın dedi. Eğer bilgisayarcının takacağı işlemci bilgisayarı çalıştırsaydı anakart sağlam demekki işlemci bozuk diyebilecektim. Elimde test edecek başka ekipmanımda yok. Ben işlemcinin altına farketmeden çok hafif dokundum diyelim kesin bozulur mu? Önceden başıma hiç böyle birşey gelmedi ne yapacağımı şaşırdım. Takınca çalışması gerekiyordu.
İşlemci katı bir parça sonuçta alttaki pinleri yamultmadığınız sürece bozulmaz. Belki eksik pin olabilir kontrol etmenizde fayda var.

İşlemci katı bir parça sonuçta alttaki pinleri yamultmadığınız sürece bozulmaz. Belki eksik pin olabilir kontrol etmenizde fayda var.
İntel işlemcilerde pinler işlemcide değil anakarttadır yamulma gibi bir olay olmaz ama anakartın soketinde olabilir yanlış bilgilendirmeden kaçınalım dediğiniz olay AMD işlemcilerde var AMD'lerde işlemcide pinler var...

En temizi garantiye götür daha sıfır parçalar. En yakında ki bir Vatan Bilgisayar'a giderek baktırabilirsin. Eğer teknik servilse konuşursan hemen teste sokturabilirsin. Bilgisayarcılar la uğraşma derim.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı