Çözüldü İşlemci arızası yükte reset atırır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Furkan Veysel

Picopat
Daha fazla  
Bilgisayarımda yüke girince reset atiyordu bazen yükte olmasa bile reset atıyordu PSU'dan süpheleniyordum servise gonderdim bana islemci arizasi denildi ve islemci degisti. Sizce islemci sorunu reset atirir mi?

Çözüm
Mesela oyuna giriyorum bir anda mouse klavye ekran gidiyor yeniden baslatiyor PC ama kasanin fanlari RGB'leri falan calismaya devam ediyor bir de PSU'dan yüke girince ses geliyordu cızırtı elektrik sesi gibi ben PSU'dan süphelendim servis bana islemci kaynakli oldugunu soyledi pazartesi gelecek deneyip görecegim.
Hepsi olabilir hocam, işlemci de olur PSU'da. Servis işlemciyi değiştirmiş sonuçta sorun düzeldiyse problem işlemcide demektir.
Bahsettiğiniz yük CPU'ya biniyorsa tabi ki attırabilir. CPU'nun tamamen sabit kaldığı veya çok az kullanıldığı bir durumda diğer bileşenlerin yükü arttığı koşulda olsaydı işlemci kaynaklı değildir denebilirdi. Tabii ki yüke girmesine bile gerek yok sadece ihtimaller açısından söylüyorum.

Bilgisayarımda yüke girince reset atiyordu bazen yükte olmasa bile reset atıyordu PSU'dan süpheleniyordum servise gonderdim bana islemci arizasi denildi ve islemci degisti. Sizce islemci sorunu reset atirir mi?

Takla bile attırabilir bir tane yamuk pin, hiçbir şey yapmazken. Arızanın çeşidine bağlı kısaca.

Bahsettiğiniz yük CPU'ya biniyorsa tabii ki attırabilir. CPU'nun tamamen sabit kaldığı veya çok az kullanıldığı bir durumda diğer bileşenlerin yükü arttığı koşulda olsaydı işlemci kaynaklı değildir denebilirdi. Tabii ki yüke girmesine bile gerek yok sadece ihtimaller açısından söylüyorum.

Mesela oyuna giriyorum bir anda mouse klavye ekran gidiyor yeniden baslatiyor PC ama kasanin fanlari RGB'leri falan calismaya devam ediyor bir de PSU'dan yüke girince ses geliyordu cızırtı elektrik sesi gibi ben PSU'dan süphelendim servis bana islemci kaynakli oldugunu soyledi pazartesi gelecek deneyip görecegim.

Hepsi olabilir hocam, işlemci de olur PSU'da. Servis işlemciyi değiştirmiş sonuçta sorun düzeldiyse problem işlemcide demektir.

Çözüm

Hocam aynı muhabbet bende var su an, 2 gune gelıcek. Düzeldi mi sorunun? Ve değişimden emin misin? Bana da değişim dediler, tamir etmeye kalkıp göndermelerinden tırsıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı