İşlemci bacakları yamuldu

Recep Köksal

Hectopat
Daha fazla  
Snowman T6 kule tipi soğutucum var. Termal macun değişikliği için çıkardığım da işlemcimin soğutucu ya yapıştığını gördüm ilk anda fark etmediğim için çıkarırken ufak tefek yamulmalar gerçekleşti. Kendim düzelmeye çalıştım işlemcinin yapışma nedeni nedir stok soğutucuyu mu kullanmaliyim? Tekrar yapışır diye korkuyorum o yüzden kule tipi soğutucuyu kullanmak mantıklı mı? Termal macunum MasterGel Pro.

Snowman T6 kule tipi soğutucum var. Termal macun değişikliği için çıkardığım da işlemcimin soğutucu ya yapıştığını gördüm ilk anda fark etmediğim için çıkarırken ufak tefek yamulmalar gerçekleşti. Kendim düzelmeye çalıştım işlemcinin yapışma nedeni nedir stok soğutucuyu mu kullanmaliyim? Tekrar yapışır diye korkuyorum o yüzden kule tipi soğutucuyu kullanmak mantıklı mı? Termal macunum MasterGel Pro.

Hocam her işlemcide olabilen bir durum. Aniden çekerek çıkarmayın kaydırarak çıkartın.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kendiniz tamir edemezseniz bilgisayarcıya götürmek yerine kuyumcuya götürmenizi tavsiye ederim. Bilgisayarcıların çoğu daha kötü yapıp bırakıyor. Intel'de başıma gelmişti. AMD tarafında hiç yamulmuş pin görmediğimden bilemiyorum.

İşlemcinin yapışma nedeni işlemci ve termal macun soğukken sökmeye çalışmanız.
Bir daha böyle bir olayın yaşanmaması için birkaç dakika oyun veya CPU stres testi yapıp bilgisayarı kapatın. İşlemci sıcakken sağ sol hamlelerle soğutucuyu sökün. Direkt kendinize doğru çekmeyin.

İşlemcinin yapışma nedeni işlemci ve termal macun soğukken sökmeye çalışmanız.
Bir daha böyle bir olayın yaşanmaması için birkaç dakika oyun veya CPU stres testi yapıp bilgisayarı kapatın. İşlemci sıcakken sağ sol hamlelerle soğutucuyu sökün. Direkt kendinize doğru çekmeyin.
Noctua varken o da fayda etmiyor genellikle.

Arkadaşlar sorun çözüldü hepinize yorumlarından dolayı teşekkür ederim. Bende buraya yaşadıklarımı anlatayım ki daha sonra birilerine yardımcı olur belki işlemci ayaklarını şırınga ignesiyle düzelttim ortası delik olduğu için ayakları içine sokup düzelttim. Bundan sonra daha dikkatli olacağım işlemciyi sökerken herkeste dikkatli olsun yarı canım gitti korkudan bir şey olacak diye ardından BIOS güncellemesi ile sorunu tamamen ortadan kaldırdım. Herkese teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00