İşlemci bilgisayar hızını etkiler mi?

Daha fazla  
Arkadaşlar, birkaç önce arkadaşımın dükkanına işlemci macununu değiştirmek için bilgisayarı götürdüm. İşlemciyi fandan ayırırken üzerinde ki chipleri yamulttu, ortalama 10 adet falan yamuldu ve büyüteç yardımıyla beraber düzelttik ve işlemci yuvaya oturdu tekrar montajını yaptık. Fakat bilgisayar da olmayan kasmalar olmaya başladı, arkadaşa da gidip sen yaptın diyemiyorum çünkü zaten onunla alakalı olduğundan da emin değilim. Sorum şu; işlemci bu şekilde zarar gördüyse bilgisayar hızını etkiler mi? Bilgisayar da kasmalar yapar mı? Veya ne gibi zararlar doğurabilir?

SİSTEM

AMD Ryzen 5 2600 Altı Çekirdek 3.40 GHz

AMD B450 Anakart

XFX AMD Radeon RX 590 Fatboy 8GB GDDR5 256Bit

XPG Gammix D30 -SR30 8GB DDR4 3000MHz RAM x2

Yamulmuş ve düzeltilmiş işlemci pininin bilgisayar hızını etkileyeceğini hiç sanmıyorum. Kopan pin yerine lehimleniyor ve sıkıntısız çalışıyor. Ufak yamulmalar böyle sorunlara yol açmaz. HDD veya SSD ne kullanıyorsan onunla alakalı olabilir veya korsan Windows kullanıyorsan o da sebep olabilir. RAM'lerin de etkisi var tabi.

Yamulmuş ve düzeltilmiş işlemci pininin bilgisayar hızını etkileyeceğini hiç sanmıyorum. Kopan pin yerine lehimleniyor ve sıkıntısız çalışıyor. Ufak yamulmalar böyle sorunlara yol açmaz. HDD veya SSD ne kullanıyorsan onunla alakalı olabilir veya korsan Windows kullanıyorsan o da sebep olabilir. RAM'lerin de etkisi var tabi.
Sorun şu ki henüz 2 gün önce böyle problem yoktu, macunlama işlemi yaptık eve geldim ve pc eski performansında çalışmıyor.. Aptal sapan kasmaları var!!
Bu sistem kasacak bir sistem değil, tabi ki ne biçim sistemler var fakat Türkiye ortalamasında iyi bir sistem. Bu pin meselesinden sonra kasmaya başlaması odak noktasını pinler yaptı..
Arkadaşa gidip bir şey diyemiyorum ayıp olur diye..

hocam görev yöneticisinden işlemci , disk , ram kullanımlarınızı oyun içerisinde ve boştayken kontrol edin ona göre yardımcı olalım.

hocam görev yöneticisinden işlemci , disk , ram kullanımlarınızı oyun içerisinde ve boştayken kontrol edin ona göre yardımcı olalım.
Mesela fivem oynarken kasma yapıyor, anlamsız bir şekilde kasıyor mantık erdiremiyorum..

Dosya Ekleri

• ss 1.png
    ss 1.png
    100 KB · Görüntüleme: 141
  • SS 2.png
    SS 2.png
    57,4 KB · Görüntüleme: 123

Dosya Ekleri

• ss 3.png
    ss 3.png
    53,8 KB · Görüntüleme: 138
Oyun haricinden kasma oluyor mu 8 GB RAM yetersiz gibi duruyor. Görev Yöneticisi'den başlangıç gelip gereksiz uygulamaları kapatın. Bütçen varsa 8 GB RAM daha ekle.

Oyunda kasıyorsa macunu düzgün sürememiş olabilirsin, boşta da kasıyorsa geçmiş olsun pinleri düzeltsen bile onun da kendi iç devresi vb. gibi daha ince yerler var, oralarını kırmış olabilirsin. Söyle arkadaşına.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı