İşlemci, bilgisayar kapalıyken çalışıyor

mefeforhonor

Hectopat
Daha fazla  
Evet. Görev Yöneticisinden baktım ve işlemcim 7-8 gündür çalışıyor gözüküyor, bazen akşam yatmadan Google'ı kapatmadan PC'yi kapatıyorum, sabah açınca bakıyorum Google açık. Bu neden olabilir? Mining virüsü vardı temizledim, şimdi hala bu var ama.

Sorun yok. Bilgisayarı kapattığınızda Windows uykuya dalıyor diyebiliriz. Hızlı başlatma gibi teknolojiler çalışıyor.
Bilgisayarı güçten ayırmadığınız sürece böyle gözükür.
Yapmanız gereken bir şey yok, normal bir durum.

Bilgisayarı kapattıktan sonra fişten çekiyorum .

Sistem deep sleep moduna girdiğinde bilgisayar komple kapatılsa bile hızlı başlangıçın işleyebilmesi RAM'e votlaj verilmeye devam edilir. Sen fişten çeksen bile güç kaynağı kapasitörlerinde biriken güç RAM'e uzun bir süre daha voltaj vermeye devam edebilir.

Sistemi komple kapatıp fişi çekin ve 20-30 saniye güç tuşuna basıp sistemi öyle açın. Hiberfil'i kapatıp deneyin.

Hızlı başlangıç özelliğinden dolayı sistem aslında kaldığı yerden devam ediyor. Yani bir nevi koma durumu gibi. Eğer laptopları inceleyecek olursanız oradaki süre bazen ayları bulabilir. Çok mühim bir detay değildir lakin sıfırlanmasını veya her seferinde başlangıçta sıfırdan saymasını istiyorsanız "Hızlı Başlangıç" ayarını kapatmanız yeterlidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…