İşlemci birden 1, 37 GHz Oluyor

Prelüd

Hectopat
İşlemcim 3 GHz sularında gidip gelirken birden 1, 37 GHz oluyor ve çok kasıyor, sonra nadiren eski gücüne dönüyor. Bunu hep 3 GHz sularında tutmanın bir yolu yok mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Nerede kasıyor oyundamı masaüstünde mi?
denetim masasındaki güç modunuz nedir? yüksek performansta olması gerek.
Genelde işlemci frekansının bu denli düşmesi dengesiz akımdan kaynaklanan bir sorun.
Güç kaynağından kaynaklanan bir sorun olduğunu düşünüyorum.
İşlemci, işlemlere göre saat hızını arttırıp azaltıyor. Gayet normal. Sürekli sabit tutamazsın.
Kasıyor demiş , neresi normal.
Başlığı okuyup yorum yapmışsın.

Eski BIOS ise advance ayarlarından veya Frequency ayarlarından CPU ratio ayarnı en sona çekip hep 3GHz'de çalışmasını sağlayabilirsin.

OC tweaker menüsünde multipler/voltage change var onu manuel yapıp altında çıkan CPU multipler ayarında istediğiniz MHz'ye getirebilirsiniz ama sadece o frekansta çalışır düşme istemiyorsanız en sonra getirip her zamn 3.8GHz'de kullanırsınız güç ayarını yüksek performans yapmayı unutmayın.

Büyük ihtimalle ısı yükseldiği için frekans düşürüyor. Aynı sorunu FX-8320'de yaşıyordum. Oyun sırasında veya oyun dışında işlemciye yük binince frekans düşürüyordu. Deneme yoluyla sorunun ısı yükselince olduğunu öğrendim. Soğutmayı güçlendir ya da frekansı 3,74'ün altında sabitlemeye çalış, örneğin 3,45-3,50 gibi. Ben yeni soğutma yerine frekansı sabitledim.

Güç seçeneklerine gir, güç planı oluştur de, oradan yüksek performans güç planı oluştur.
Sonra o planı aktif yap.

Zaten öyle kullanıyorum hali hazırda
Oyun sırasında mı oluyor?

Her zaman oluyor

Güç kaynağımı 1 hafta önce aldım 650w 80+ cooler master benim bilgisayarım için aşırı iyi bir PSU. her yerde kasıyor ve güç yüksekte
ya da frekansı 3,74'ün altında sabitlemeye çalış, örneğin 3,45-3,50 gibi. Ben yeni soğutma yerine frekansı sabitledim.
Bunu nasıl yapacağım?

BIOS üzerinden öncelikle AMD turbo frekans özelliğini kapat ve o şekilde kullanmayı dene.

Bak işlemcinin özelliklerinde temel frekansı 3.80 turbo ile 4.00 GHz ve MAX sıcaklık için de 70'C diyor. Seninki 3.74 GHz de sıcaklığı 70 dereceyi geçtiği için otomatik frekans düşürüyor. Bu durumda turboyu kapatman yetmeyecek gibi görünüyor. İşlemci macununu yenile ve bütçen varsa daha iyi bir soğutucu al. Bütçen yoksa BIOS'tan frekansı 3.74 GHz'nin altına indirmen lazım ki sıcaklığı kontrol altında tutabilesin. Anakart modelini yaz bakalım nasıl ayarlandığına.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…