İşlemci Boost'u nasıl kapatılır?

NypMadora

Centipat
Katılım
18 Ağustos 2019
Mesajlar
75
Çözümler
1
Selamlar. CS:GO'da 100 FPS üzeri alırken aniden 10 altına düşüyor ve kısa süre sonra düzeliyor. Biraz araştırma yaptım ve işlemci boostunun açık olmasından dolayı bu sorunla karşılaştığımı söylediler. İşlemci Boost'unu birkaç yöntem ile kapatmayı denedim fakat sorunum çözülmüş değil. Yardımcı olabilir misiniz? i5 8250U işlemci modelim.
 
Boostla alakalı olduğunu pek düşünmüyorum, bilgisayarınız laptop, sıcaklık kaynaklı olabilir, sıcaklık değerleriniz neler? Drop RAM ile alakalı da olabilir. RAM'iniz kaç GB?
 
Boost ile alakalı değil, thermal throttle oluyor.

Macununu yenile ve sistemin tozunu al.

BIOS'ta varsa oradan, yoksa ThrottleStop ile kapatabilirsin çok istiyorsan.

Tamamdır deneyeceğim.
Boost'la alakalı olduğunu pek düşünmüyorum, bilgisayarınız laptop, sıcaklık kaynaklı olabilir, sıcaklık değerleriniz neler. Drop RAM ile alakalı da olabilir. RAM'iniz kaç GB?

4 GB 2666MHz DDR4.
 
Drop muhtemelen RAM kaynaklı, 4 GB RAM ile şuan hiçbir güncel oyunu dropsuz oynayamazsınız maalesef. Termal Throttle olduğunu düşünmüyorum, sistemler CS-GO'da pek ısınmaz çünkü. Yatak gibi havalandırmasını boğacak bir yerde değilse bilgisayar.
 
@NypMadora RAM'in çok az, ondan kaynaklı olabilir.

Ek olarak Turbo Boost ile alakası yok o dropların. Boşuna yapma.

Ekran kartını devre dışı bıraktığımda droplar çözülüyor. Sebebi nedir?

R5 M330'u devre dışı bırakıyorum, Intel UHD Graphics 620 ile oyuna girdiğimde bir tık daha düşük FPS almama rağmen drop yaşamıyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı