İşlemci bozulması nasıl oluşur?

semih4101

Hectopat
2 kere işlemcim bozuk denip değişti. İkincisi 3 ay falan kullandım. Oyunlarda 55 dereceyi geçmiyordu. Macunu falan düzgün sürülmüştü, fiziksel hasar yoktu. İşlemci bunların dışında neden bozulabilir acaba? Diğer parçalar sorunsuz gözüküyordu garantide.

Son düzenleyen: Moderatör:
2 kere işlemcim bozuk denip değişti. İkincisi 3 ay falan kullandım. Oyunlarda 55 dereceyi geçmiyordu. Macunu falan düzgün sürülmüştü, fiziksel hasar yoktu. İşlemci bunların dışında neden bozulabilir acaba? Diğer parçalar sorunsuz gözüküyordu garantide.

Voltaj yüzünden de olabilir bir ihtimal.

Pinlerde yamukluk ,düzgün takılmama ,yanlış bağlama, kötü bir şekilde OC yapmak.Topraklanma da olabilir.anakart sıkıntılı olabilir başka parçalarla deneyiniz.

Artı -1 Eksi

Eğer voltaj fazla ise regülatör gerekebilir.

1) Pin kırılması.
2) İşlemci içinde kısa devre.
3) İşlemci PCB'si üzerindeki minik komponentlerin hasar alması.
4) Yüksek sıcaklık.
5) Yüksek voltaj.
6) Kasa içerisinde elektrik kaçağı.
7) Statik elektrik.
8) İşlemci çekirdeğinin hasar alması.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Ama işlemci bir bilgisayarda bozulması en zor olan parçadır. O yüzden rahat olabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı