İşlemci çekirdeğini arttırmak zararlı mıdır?

mehmet kaan54

Decapat
Katılım
3 Eylül 2018
Mesajlar
23
İşlemcim G4600 işlemci çekirdeğini 3 yaptım sonra aklıma işlemcinin ömrü kısalır mı diye bir soru geldi (bu arada işlemciyi 3 çekirdek yapmadan önce 4 çekirdek de yapabiliyordum şimdi fark ettim artık yapamıyorum ) ve bir arkadaş YouTube'da şöyle bir şey demişti işlemci çekirdeğini arttırmak RAM'in sıcaklığını arttırır.

resim_2021-01-17_191946.png


Yanlışsa lütfen söyleyin.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yaptığınız ayar gereksiz bir ayar, çekirdeği falan arttırmıyor, zaten bilgisayar ne çekirdekleri ne zaman nasıl kullanması gerektiğin biliyor yani sizin ekstra ayar yapmanıza gerek yok. Yaptığınız ayar bir işe yarıyordu, unuttum ne olduğunu. Youtube'da ki çoğu FPS arttırma videolarının çoğu boş ve gereksiz videolar, zamanında bende kanmıştım.
 
Yaptığınız ayar gereksiz bir ayar, çekirdeği falan arttırmıyorsunuz.

Bilgilendirmeniz için teşekkürler.
Yaptığınız ayar gereksiz bir ayar, çekirdeği falan arttırmıyor, zaten bilgisayar ne çekirdekleri ne zaman nasıl kullanması gerektiğin biliyor yani sizin ekstra ayar yapmanıza gerek yok. Yaptığınız ayar bir işe yarıyordu, unuttum ne olduğunu. YouTube'daki çoğu FPS arttırma videolarının çoğu boş ve gereksiz videolar, zamanında bende kanmıştım.

Şu an GT 1030 kullanıyorum ekran kartıma overclock yapsam fazla FPS artışı yaşar mıyım?
 
Son düzenleme:
Hocam bu yaptığınız sadece başlatma sırasında işlemciyi daha fazla kullanmanıza yani başlangıç uygulamalarını (depolamaya göre) daha hızlı ya da yavaş olmasını sağlıyor. Burada yapılan şey RAM bellekleri herhangi bir şekilde etkilemez (sıcaklığın yükselmesi için frekans yükselmesi gerekiyor). YouTube kitlesi clickbait içeriklerden başka bir şey bilmez (bilgisayar hakkında bilgi sahibi olan kanallardan bahsetmiyorum) hocam siz bize güvenin :)
 

Geri
Yukarı