Çalıştıra Dxdiag yaz sistem ile ilgili bütün bilgiler karşına gelir Sistem kısmında Aşşağıda İşlemci seçeneğini göreceksin orada İşlemci marka modeli ve yanında parantez içinde kaç çekirdek oldugu yazar. Örneğin böyle (4 Cpus),
Bağlantıdaki işlemci benim sistemimdeki işlemci. 4 çekirdekli yazıyor ama ben aygıt yöneticisinde 8 adet işlemci görüyorum bir de sistem yapılandırmasında gelişmiş seçeneklerde işlemci sayısına baktığmıda 8'e kadar seçim yapabiliyorum. Şimdi benim işlemcim kaç çekirdekli ve nasıl oluyor?
Bağlantıdaki işlemci benim sistemimdeki işlemci. 4 çekirdekli yazıyor ama ben aygıt yöneticisinde 8 adet işlemci görüyorum bir de sistem yapılandırmasında gelişmiş seçeneklerde işlemci sayısına baktığmıda 8'e kadar seçim yapabiliyorum. Şimdi benim işlemcim kaç çekirdekli ve nasıl oluyor?
Bu hortlatma için de ben özür dilerim Aygıt yöneticisi kısmında sanal çekirdek sayısı kadar işlemci gözükür. Fiziksel olarak 4 çekirdeğe sahip i7 870. Ama sanal olarak 8 çekirdeği var.