İşlemci çekirdeğini nereden anlarız?

Çalıştıra Dxdiag yaz sistem ile ilgili bütün bilgiler karşına gelir Sistem kısmında Aşşağıda İşlemci seçeneğini göreceksin orada İşlemci marka modeli ve yanında parantez içinde kaç çekirdek oldugu yazar. Örneğin böyle (4 Cpus),
bendede 4cpus yazıyor 4 çekirdek oluyorsa bende oyunlarda 2 çekirdek yazıyor ve büyüzden çok fazla fps kaybı oluyor acaba aktif değillermi yoksa zaten 4 cpus 2 çekirdekmi oluyor

Hortlatma için özür dilerim.

Intel® Core™ i7-870 Processor (8M Cache, 2.93 GHz) Ürün Teknik Özellikleri

Bağlantıdaki işlemci benim sistemimdeki işlemci. 4 çekirdekli yazıyor ama ben aygıt yöneticisinde 8 adet işlemci görüyorum bir de sistem yapılandırmasında gelişmiş seçeneklerde işlemci sayısına baktığmıda 8'e kadar seçim yapabiliyorum. Şimdi benim işlemcim kaç çekirdekli ve nasıl oluyor?

Eki Görüntüle 284591
Burada gözükenler mantıksal çekirdekler, fiziksel çekirdek değil. Senin işlemcin 4 fiziksel 8 mantıksal çekirdek barındırıyor.

Son düzenleme:

Bağlantıdaki işlemci benim sistemimdeki işlemci. 4 çekirdekli yazıyor ama ben aygıt yöneticisinde 8 adet işlemci görüyorum bir de sistem yapılandırmasında gelişmiş seçeneklerde işlemci sayısına baktığmıda 8'e kadar seçim yapabiliyorum. Şimdi benim işlemcim kaç çekirdekli ve nasıl oluyor?

Eki Görüntüle 284591

4 gerçek 4 sanal olmak üzere 8 çekirdeğin var.

CPUZ'de Threads 4 Cores 2 yazmakta yanlışınız olmasın?

Toplamda 4 çekirdeğin var 2 si gerçek 2 si sanal.

Eki Görüntüle 284591
Bu hortlatma için de ben özür dilerim :) Aygıt yöneticisi kısmında sanal çekirdek sayısı kadar işlemci gözükür. Fiziksel olarak 4 çekirdeğe sahip i7 870. Ama sanal olarak 8 çekirdeği var.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı