İşlemci çıkar tak sonrası sistem görüntü vermiyor

Ghost0005

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar yeni işlemci aldım ve onu anakarta taktıktan sonra ekrana görüntü gelmedi ve ben de eski işlemciyi taktım, belki BIOS güncel değildir diye ama yine monitöre görüntü gelmedi eski işlemciyi takınca bile görüntü gelmiyor bir türlü anlayamadım sorunun nereden kaynaklandığını, yardımcı olur musunuz?

Merhaba arkadaşlar yeni işlemci aldım ve onu anakarta taktıktan sonra ekrana görüntü gelmedi ve ben de eski işlemciyi taktım, belki BIOS güncel değildir diye ama yine monitöre görüntü gelmedi eski işlemciyi takınca bile görüntü gelmiyor bir türlü anlayamadım sorunun nereden kaynaklandığını, yardımcı olur musunuz?
Anakart pinleri yamulmuş gibi.

Sistem bileşenlerini yazar mısın?

16 GB RAM Ryzen 5 5600 RTX 4060 B450M-HDV r4.0 Anakart

Tek modül RAM ile açmaya çalış. Olmazsa CMOS yap ya da BIOS pilini 30 saniye çıkarıp geri tak. Bunlarda olmazsa işlemciyi çıkar ve pinlerin fotoğrafını buraya at.

1758199198487.png

BIOS pili bu.

bilgisayar açılıyor ve görüntü gelmiyora gpu yerine bilgisayar işlemciden görüntü almaya çalışıyor olabilir. işlemcinin soketi olur kasada ona takmayı deneyin kabloyu. eğer öyleyse çözüm önerelim

bios pilini değiştir belki ondandır çoğu markette satılıyor artık.

Öyle olduysa nasıl düzeltilebilir bilgisayarcı düzeltir mi ve sorun başka bir sebepten olabilir mi?
Eskiden çalışan şimdi çalışmıyorsa ve bu olay işlemci tak çıkardan sonra oluyorsa tek sebep geliyor aklıma. Adamakıllı bir bilgisayarcıysa yapar düzeltiliyor pinler kırmadan, pin çakan falan da var.

Eskiden çalışan şimdi çalışmıyorsa ve bu olay işlemci tak çıkardan sonra oluyorsa tek sebep geliyor aklıma. Adamakıllı bir bilgisayarcıysa yapar düzeltiliyor pinler kırmadan, pin çakan falan da var.
Baktım pinler yamuk değilmiş bios pilini de çıkarıp taktım hala görüntü yok

bilgisayar açılıyor ve görüntü gelmiyora gpu yerine bilgisayar işlemciden görüntü almaya çalışıyor olabilir. işlemcinin soketi olur kasada ona takmayı deneyin kabloyu. eğer öyleyse çözüm önerelim

bios pilini değiştir belki ondandır çoğu markette satılıyor artık.
Bios pilini çıkarıp taktım yine ekrana görüntü gelmedi

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı