Çözüldü İşlemci çok ısınmaya başladı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Lynoxthismisha

Hectopat
Merhaba, bundan 2 hafta önce bilgisayarımda hiçbir sorun yoktu. Bu aralar oyunlara falan girdiğimde 1.5-2 saat sonra bilgisayar kendiliğinden reset atıyor ve modeme de reset geliyor. İşlemci'den mi kaynaklı anlayamıyorum. Bir de bilgisayarı açarken fanlar çok ses veriyor eskiden az veriyordu fanlardan garip sesler çıkmaya başladı. Kasanın içini açmaya korkuyorum hiç açmayı denemedim bilgisayara zarar veririm diye. Oynadığım tek oyun Minecraft. 2 GB RAM'im var zaten başka bir şey de yaptığım yok. PC 5 yıllık falan. Teşekkürler cevaplar için.

Çözüm
İşlemci termal macunu yenileyin, kasa fanlarını ve varsa toz filtresini temizleyin. Sıcaklıkları MSI Afterburner uygulaması ile kontrol edebilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Mesajı düzgün okursanız kasanın içinden anlamadığımı ve içini de açmaya korktuğumu dile getirdiğimi görebilirsiniz.

Dostum bu durumda profesyonel bir destek alabilirsin. Bu kısım bizi değil seni ilgilendiriyor. Temizlik olması gerektiğini söyledik artık nasıl yapacağın veya yaptıracağın senin kendi kararın. Kendin yap desek suç başkasına yaptır desek suç.

Mesajı düzgün okursanız kasanın içinden anlamadığımı ve içini de açmaya korktuğumu dile getirdiğimi görebilirsiniz.
Korkunun ecele faydası yok. Alacaksın tornavidayı eline, girişeceksin kasanın içine. Sök işlemciyi soğutucudan. Şöyle güzelce temizle işlemcinin üstünü. Tak yerine, giriş sonra ekran kartına. Aynı şekilde sök çıkar peteklerini. Al eline bezi, tertemiz yap onun da üstünü.. Kapat geri malzemeleri, kurtul bu ızdıraptan.

Yazılım la umut aramaya çalışıyorum yoksa bende biliyorum temizlik yapmayı.
Sorun kasanın ve bileşenlerin pis olmasından kaynaklanıyor. İnternette temizlik hakkında tonlarca video bulabilirsin. İstersen biz de yardımcı oluruz fakat kasayı açmadan sorununu çözemezsin. Ha fanları daha yüksek devirde çalıştırırsın belki biraz daha serin çalışır bilgisayar.

Yazılım la umut aramaya çalışıyorum yoksa bende biliyorum temizlik yapmayı.
Sanırım Windows 7 kullanıyorsunuz. Windows 8.1'e veya Windows 10'a geçmenizi öneririm. Ancak Windows 10 bu sistem için ağır gelecektir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı