İşlemci çoklu çekirdeği tek çekirdek olarak kullanma

Yer
BURSA-BANDIRMA
Daha fazla  
Minecraft sunucusu için lazım öncelikle Minecraft sunucusu genel olarak tek çekirdek üzerinde çalıştığı için bana program gibi bir şey lazım. muhtemelen tek çekirdeğe binen yükü diğer çekirdeklere bölebilecek bir sisteme. Var mı böyle bir sistem? Misal 20 çekirdek performansını kayıplı bir şekilde tek çekirdek gibi kullandırmak mümkün müdür?

Son düzenleyen: Moderatör:
Minecraft sunucusu için lazım öncelikle Minecraft sunucusu genel olarak tek çekirdek üzerinde çalıştığı için bana program gibi bir şey lazım. muhtemelen tek çekirdeğe binen yükü diğer çekirdeklere bölebilecek bir sisteme. Var mı böyle bir sistem? Misal 20 çekirdek performansını kayıplı bir şekilde tek çekirdek gibi kullandırmak mümkün müdür?
Process Lasso var. Kac cekirdek kullanilacagini, ne kadar oncelik verilecegini, istatiklerini gorebilirsiniz.

Hayır. Çok çekirdeği tek çekirdek gibi kullanamazsın.

Java programını çoklu çekirdekte çalışmaya zorlarsın, ama gel de çök diye kapı açmış olursun. Mantıksız bir hareket olur.

O binlerce oyunculu sunucular özel yazılım kullanıyorlar. Özel yazılıma ayıracak bütçen yoksa Folia'ya bakabilirsin.

Hayır. Çok çekirdeği tek çekirdek gibi kullanamazsın.

Java programını çoklu çekirdekte çalışmaya zorlarsın, ama gel de çök diye kapı açmış olursun. Mantıksız bir hareket olur.

O binlerce oyunculu sunucular özel yazılım kullanıyorlar. Özel yazılıma ayıracak bütçen yoksa Folia'ya bakabilirsin.
Cekirdekleri birlestiremez ama sadece birini kullanir hocam. Oda zaten hic efektif olmaz.

Process Lasso var. Kac cekirdek kullanilacagini, ne kadar oncelik verilecegini, istatiklerini gorebilirsiniz.
Çalışacağını sanmıyorum. Sunucu; ağ için ayrı işlem, farkı bir şey için farklı işlem yaratıyor da bütün tick işleri tek çekirdekte tek işlemde oluyor. Bu program uygulamanın çalışma sistemine müdahale edebilir mi ki?

Çalışacağını sanmıyorum. Sunucu ağ için ayrı işlem, farkı bir şey için farklı işlem yaratıyor da bütün tick işleri tek çekirdekte tek işlemde oluyor. Bu program uygulamanın çalışma sistemine müdahale edebilir mi ki?

Yani etmesi ayri etse bile adamakıllı calismaz zamanini kaybettigiyle kalir,

Tek cekirdekte calisacak x64 instruction listesini cok cekirdege paralelize edebilecek biri varsa yarin intel de milyar dolarlik hisseyle baslasin, minecraft ile vakit kaybetmesin.
Bana saçma geliyor. Bugünün gelişmiş derleyicileri standart yazdığınız kodu x86'daki SSE, FMX, AVX gibi özel komut setlerine uygun olarak derleyebiliyor ve LTO gibi optimizasyonlarda bulunabiliyor. Performans kazançları aynı kodla ve aynı donanımla sadece derleyici farkından artı olarak fark ediyor. Tekli çekirdek uygulamaları çoklu çekirdeğe niye bölemiyoruz ki?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı