İşlemci (CPU ve GPU) tavsiyesi

Szayel

Hectopat
Merhaba,

Bir yazılım kullanmak üzere bir diz üstü bilgisayar alacağım. Bir sitede işlemci ve ekran kartı seçimi için aşağıdaki notlar düşülmüş. İngilizcem ile yanlış çeviri ile yanıltmamak için yazıyı kopyaladım. Bu konuda oyuncu bilgisayarı tavsiyesinde bulunabilir misiniz?

İşlemci için belirtilenler;
+ The Computer platform is a PC with an Intel Core i5, i7, i9 or compatible Processor. Rather select a high-Speed Computer with less CPU cores than a slower Computer with more CPU cores.
+ Multicore CPU, not older than three years.

Ekran kartı işlemcisi için belirtilenler;
+ D display: Dedicated Graphics Card from AMD (ATI) or NVIDIA with current Direct3D 11+ / OpenGL driver 3.2+ with 2 GB RAM (recommend 4 GB RAM+) *3
+ 3D display: Graphics Card from AMD or NVIDIA with the latest Direct3D driver.

Buradaki multicore ile ne kasıt ediliyor acaba? Gerçek çekirdek ya da thread mı? Konu hakkında yardımcı olabilecek çıkarsa sevinirim.
Teşekkürler, iyi sosyaller.

Multicore çok çekirdek Dual'de olabilir.

Multicore çok çekirdek Dual'de olabilir.

i5 8.nesil öncesi versiyonları(ama ofis olanlar örneğin U veya G son ekli) çok iyi desteklediği söylenemez. i7 daha iyi performans veriyor diye söyledi arkadaşlar.

Bu programı 10-15 bin TL bandında satılan günümüz laptopları çok rahat çalıştırır. Multicore kastı hem gerçek çekirdek hem de thread.

Hocam 940MX'li cihazlar sorun çıkarıyor. Yazılımın içinde 2D, 3D görüntüleme arayüzü mevcut. Nesne öyle büyük değil ama dönerken çok zorlanıyor.

Yazılımın adını belirtirseniz daha faydalı olabilir hocam ona göre öneri yapabiliriz.

Eplan

https://www.hepsiburada.com/gigabyt...44hz-freedos-gaming-notebook-pm-HBC00003LKERD

Bu tip bir şey alman lazım. Bunu al demiyorum tabii ama bütçe belirtseydin iyiydi. Ona göre bakılır en avantajlı ürüne.

3 yıldan eski olmayan i5, i7, i9 işlemci demiş zaten bu durumda Multicore'luk bir sorununda yok. Hepsi yeterli sayıda çekirdeğe sahip.

Hocam i5 ve i7 eski nesil olan cihazda fark gösterdiler. Aynı ekran kartına sahip cihazlar örnek veriyorum biri i5 7.nesil u model, diğeri i7 aynı nesil u model.
Bütçe 15, 25 arası gibi hocam. Çok oyun oynanmayacak. Bir iş koluna yönelmek için.

Güncel webde bulduğum işlemci ve GPU'ları da listeledim, toparladım.
i5 -> 10300H, 11260H, 11400H, 12500H, 11320H.
i7 -> 10870H, 10750H, 12700H, 11370H, 11600H.
GTX 1650 ve Ti, RTX 3050 ve Ti, RTX 2060, 3050, 3060 ve Ti modelleri.

Yok mu öneri sunabilecek olan?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı