İşlemci değişilmesine rağmen kullanım %100 oluyor

rambokaplanı

Femtopat
Daha fazla  
8 GB RAM kullanıyorum ve i3 9100 bir işlemcim vardı. İkisi de yeni nesil oyunları oynarken %100 kullanıma ulaşıyor. Task Manager'dan gördüğüm üzere ben de işlemcimi 15 9400e yükselttim ancak hala %100 oluyor. Bir de 8 GB daha RAM almıştım o kasamın soketine uymadı iade ettim yenisini alacağım 16 GB RAM olunca işlemcinin de kullanım yüzdesi düşer mi? Zannımca RAM de o da düşecek ancak emin olamadım.

RAM ile işlemci kullanım yüzdesi arasında herhangi bir bağlantı yok. Yeni nesil oyunları oynarken de o işlemcilere göre %100 kullanıma ulaşması normal. 5-6 yıllık işlemciler sonuç olarak. Yine de boşta çok saçma bir şekilde yüksek seyrediyorsa zararlı yazılımdan şüphelenebilirsiniz.

Bilgisayarında virüs olabilir mi?

Birden çok kez format attım ancak değişim yok.

BIOS'u güncelle

Deneyeceğim

RAM ile işlemci kullanım yüzdesi arasında herhangi bir bağlantı yok. Yeni nesil oyunları oynarken de o işlemcilere göre %100 kullanıma ulaşması normal. 5-6 yıllık işlemciler sonuç olarak. Yine de boşta çok saçma bir şekilde yüksek seyrediyorsa zararlı yazılımdan şüphelenebilirsiniz.
Boştayken bir sıkıntı yok hocam sadece oyunlarda sıkıntı oluyor. Peki oyunlarda performans sıkıntısına neden olur mu bu yüzde yüz olması?

Yaşandı ve tecrübe edildi bunlar. İşlemci gibi bilgisayarın kalbi sayılacak bir parçayı değişiyorsan Biosu güncellemende fayda var. (Pc yine çalışır sorun yok ama ben verimden bahsediyorum)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı