İşlemci değişimi sonrası anakarttaki son 2 RAM kanalı çalışmıyor

furkan.99

Kilopat
Katılım
4 Temmuz 2016
Mesajlar
70
Çözümler
2
Arkadaşlar merhaba bugün işlemcimi değiştirdim. Eskiden RAM'lerimi 1-3 veya 2-4 olarak kanallara takardım fakat şu an soğutucunun yanındaki ilk 2 kanal hariç diğer kanallara RAM'leri takınca görüntü gelmiyor. Bu sabaha kadar hiçbir sorun yoktu. İşlemciyi değiştirdikten sonra olmaya başladı.

1711221547708.png


Görüntüde işaretlediğim kanallarda sorun var. Şu an RAM'leri yan yana takıp çalıştırdım fakat Dual channel olarak 1-3 veya 2-4 şekline takmak istiyorum. Bu durumu nasıl çözebilirim?

NOT: Anakartım Asus Prime B350m-a , işlemcim R5 5600
 
Son düzenleme:
Eski işlemciyi geri tak.
Son BIOS versiyonu yükle.
Sonra kapat aç BIOS sıfırla.
Pili tak çıkar ekstra olarak yap.
Yeni CPU tekrar tak ve dene.

Bunları hemen hemen yaptım. Hatta işlemciyi ilk taktığımda bilgisayar hiç açılmamıştı. Daha sonra eski işlemciyi takmak için yenisini söktüm ve 2 pin yamuktu. Bu yamuk pinleri düzelttim. Eski işlemciyi taktım BIOS güncel olmasına rağmen tekrar güncelledim ve tekrar yeni işlemciyi taktım. Sonuç aynı. Pili de bugün belki 20 kere söküp takmışımdır. Sabah çalışan şey şu an çalışmıyor. Anlam veremiyorum bir türlü. Buna ilaveten işlemci boştayken 50-60 derece, oyun oynarken 70 üstü oluyor. İşlemciyi çok söküp taktığım için termal macunu tam istediğim gibi süremedim. Yani macun bitti. Stok fanla bu değerler normal mi? Ve buna ilaveten oyun oynarken örnek PUBG CPU kullanımı %100'e kadar çıkıyor. Bu çok yüksek değil mi?

Bugün eski işlemcimi takıp RAM slotlarını denedim. Yine çalışmadı. Sorun işlemcide değil ama sorun ne anlamadım.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı