İşlemci değişimi sonrası CPU ışığı yanıyor

Serhat.48

Hectopat
Yer
Viseu
Daha fazla  
Meslek
Aşçı
Bugün yeni işlemci aldım. Ryzen 3 2200G yerine Ryzen 5 5600 aldım, taktım ve güzelde çalışıyor hızı FPS'i iyi fakat CPU ışığı sönmedi bir sorun yaratır mı yaratmaz ise böyle kullanmaya devam edeceğim.
Oyun oynarken Max 70 derece oluyor stok fanla
Boşta 40 45 arası geziyor.

Yanlış takmış olabilir misin? Tekrar takmayı dene.

Cuk oturdu diğer işlemciyide söküp taktığımda aynı yöne koydum onda yanmıyordu ışık.
Bir sıkıntı olmazsa böyle kullanırım sadece ışık yanıyor işlemci 4.6GHz çalışıyor oyunda. MSI Dragon Center progamıyla Extreme mod a aldım 4.6GHz oldu işlemci.
Mesela yani sıcaklıkta 70 derece Max.

Cuk oturdu diğer işlemciyide söküp taktığımda aynı yöne koydum onda yanmıyordu ışık.
Bir sıkıntı olmazsa böyle kullanırım sadece ışık yanıyor işlemci 4.6GHz çalışıyor oyunda. MSI Dragon Center progamıyla Extreme mod a aldım 4.6GHz oldu işlemci.
Mesela yani sıcaklıkta 70 derece Max.

BIOS sıfırlamayı dene.

Anakartım MSI A320M Pro vd/s
Anakartın beta son sürümü vardı ona güncelledim web sayfasında önerilen oydu.
Sıkıntı yaratmazsa böyle kullanırım arkadaşlar onu söylerseniz yeter.

Beta sürümünü önermem ancak bir sorun yaratmaz sannımca.
Ama BIOS sıfırlasan sorun çözülür büyük ihtimal.

Hocam yeni CPU taktığınız zaman BIOS sıfırlayın herhangi bir bir veri gitmez.

Mesele o değil, anakartın işlemciyi tanıması ile alakalı; bir tarafta 2200G (2.nesil) diğer tarafta R5 5600 (5.nesil). Arada 3 nesil var. Dolayısı ile (güncel değilse) BIOS güncellemesi yapılması gerek diye biliyorum.

Mesele o değil, anakartın işlemciyi tanıması ile alakalı; bir tarafta 2200G (2.nesil) diğer tarafta R5 5600 (5.nesil). Arada 3 nesil var. Dolayısı ile (güncel değilse) BIOS güncellemesi yapılması gerek diye biliyorum.

Evet lazım yanlış anlamadıysam zaten sistem çalışıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı