İşlemci değişimi sonrası ekran gelmiyor

beren123

Hectopat
Daha fazla  
Foxconn 2A8ch anakartım için Q6600 aldım ilk taktım ekran gelmedi kapayıp açtım yine aynı eski işlemciyi(E5300) bir daha taktım BIOS geldi sonra bir daha Q6600'ı taktım şimdi her iki işlemcidede ekran gelmiyor klavye&fare ışıkları dahi gelmiyor ne yapmalıyım?

Anakartın destekliyor mu ona baktın mı?
Olmazsa modlu BIOS yüklemen gerek.

Öncelikle hayırlı olsun Q8200 işlemci aldım bende Pentium E5500'den geçtim işlemciyi doğru taktığınızdan emin misiniz bir de BIOS güncellemesi varsa yapın yoksa BIOS pili çıkarıp 10 dakika süre bekleyin.

Foxconn anakartlar gerçekten çok kötü. Eski çalışan işlemci ile BIOS geldiyse, yeni aldığın ile uyumsuz olabilir. İşlemcilerde nadirde olsa görüntü kaybı sorunları ortaya çıkartıyor.

Anakartın kendi sitesinde Q serisi desteklenmediği yazıyor.

İşlemci Desteği (maksimum 95Watt). Intel Core 2 Dörtlü, Core 2 Duo, Pentium Çift Çekirdekli, Celeron Çift Çekirdekli, Celeron.

* Celeron Çift Çekirdekli: E3200, E3300

* Pentium Çift Çekirdekli E5300, E5400, E5700, E6300, E6500

Belki modlu bios bulabilirseniz işiniz çözülebilir.

Konudan bağımsız ben başka bir şey merak ettim ? Bu sistemleri ne için kullanıyorsunuz ? Bahsettiğiniz anakart ve işlemciler çok eski. Günümüzde bu sistemlerle internette gezinmek bile zor bir şey değil mi ?

Konudan bağımsız ben başka bir şey merak ettim? Bu sistemleri ne için kullanıyorsunuz? Bahsettiğiniz anakart ve işlemciler çok eski. Günümüzde bu sistemlerle internette gezinmek bile zor bir şey değil mi?

Maddi durumu olmayabilir benim de sistemim eski intenete erişimde sorun yaşayacağını sanmıyorum.

Hocam peki modlu biosu nasıl bulacağım ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…