İşlemci değişimi sonrası format atmak şart mı?

HarbiyeIi

Picopat
Arkadaşlar merhaba 4650G'den 5600'e geçiş yapacağım, geçiş yaparken Windows 10 sistemime format atmam gerekiyor mu?
  • Format atarsam elimde Windows 10 yüklü USB bellek yok.
  • Bir de format atıldığında mevcut Windows 10 lisansı format sonrasında ki sisteme geçiyor mu? (Windows'u etkinleştirmeyle uğraşamak istemiyorum.)
- Eğer format atmazsam DDU ile Radeon ekran kartı sürücülerini sileceğim ve BIOS'u güncelleyeceğim sistemi öyle değiştireceğim.

- Format atarsam da aşağıdaki görselde olan seçenek ile sadece C diskini temizlemem yeterli olur mu?

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    146,2 KB · Görüntüleme: 39
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba 4650G'den 5600'e geçiş yapacağım, geçiş yaparken Windows 10 sistemime format atmam gerekiyor mu?
  • Bir de format atıldığında mevcut Windows 10 lisansı format sonrasında ki sisteme geçiyor mu? (Windows'u etkinleştirmeyle uğraşamak istemiyorum.)
- Eğer format atmazsam DDU ile Radeon ekran kartı sürücülerini sileceğim ve BIOS'u güncelleyeceğim sistemi öyle değiştireceğim.

- Format atarsam da aşağıdaki görselde olan seçenek ile sadece C diskini temizlemem yeterli olur mu?
Sırf işlemci değiştirdin diye format atmana gerek yok.

Format atmana gerek yok BIOS güncelle yeterli.

Format iyi olur ama şart değil, dahili GPU sürücülerini ve chipset sürücüsünü kaldırıp, BIOS güncelleyip yeni işlemciye geçtiğinizde chipset sürücüsünü tekrar kurun.

@HarbiyeIi

DDU ile GPU sürücülerini kaldıracağım, chipset sürücüsünü nereden kaldırabilirim? Ve yeni sistem de tekrar nasıl kurabilirim?

Chipset software diye denetim masası/ekle kaldır kısmında yazar.

Anakart modelini yazın chipset sürücüsünü paylaşayım.
Bunlar mı?

Anakart MSI B550M Pro ben şimdi sistemi değiştirmeden önce buradan bu Chipset'i kaldırıp yeni işlemciyle sistemi çalıştırdığım'da senin şimdi atacağın link'den tekrar mı indirmem gerekiyor?

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    5,2 KB · Görüntüleme: 26

İndiriyorum ama sistemi değiştirdikden sonra kuracağım anladım teşekkürler.

Bir de Windows 11'e sence geçmeli miyim Windows 10'dan daha mı iyi?

Hangisini indirmem gerekiyor 63mb olanı mı?

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    46,8 KB · Görüntüleme: 24

Technopat Haberler

Geri
Yukarı