İşlemci değişimi sonrası sistem açılmıyor

sarper543

Centipat
Daha fazla  
Merhaba kardeşim anakart, ekran kartı ve işlemci aldı, aldığı anakart aldığı işlemciyi destelemediği için (ASRock A520 - Ryzen 5 2600) benim işlemcimi (R5 3600) onun uzay sistemine taktık ve çalıştırdık daha sonra ben kendi sistemime işlemciyi geri taktığımda görüntü alamadım RAM'lerden birini sökünce PC düzeldi fakat tekrar takınca PC açılmıyor yardımlarınız için teşekkür ederim bu arada benim anakartım Gigabyte A320M-S2H

Ram'i çıkarttıktan sonra çalışması sorunun ram kaynaklı olduğunu gösterebilir. Sistemi tek Ram takılı olarak iki Ram soketini de tek tek deneyerek çalıştırmayı deneyin. Bir sorun olmazsa aynı işlemi diğer ram için de yapın. Yine de işini iyi bilen bir arkadaş yardımcı olursa daha faydalı olur. Bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalıştım. Yanlışım var ise düzeltirsiniz.

Son düzenleme:
Merhaba kardeşim anakart, ekran kartı ve işlemci aldı, aldığı anakart aldığı işlemciyi destelemediği için (ASRock A520 - Ryzen 5 2600) benim işlemcimi (R5 3600) onun uzay sistemine taktık ve çalıştırdık daha sonra ben kendi sistemime işlemciyi geri taktığımda görüntü alamadım RAM'lerden birini sökünce PC düzeldi fakat tekrar takınca PC açılmıyor yardımlarınız için teşekkür ederim bu arada benim anakartım Gigabyte A320M-S2H

A520 chipset 1000 ve 2000 serisi işlemcileri desteklemiyor, bildiğim birçok modelde böyle, sizin sisteminizdeki sorun da işlemci soğutucusunu dengesiz ve aşırı sıktıysanız pin teması veya eğilmesi olmuş olabilir, bu yüzden RAM yönetiminde sorun çıkıyordur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı