İşlemci değiştirdikten sonra bilgisayar açılırken hata veriyor

Athlon 200GE'den Ryzen 5 3600'e geçiş yaptım. Ryzen 5 3600 takılıyken PC'yi açıyorum ve önüme BIOS'u açmak için F2 veya delete tuşuna tıklayın yazısı çıkıyor. F2 veya delete tuşuna basıyorum ama BIOS acilmiyor. Direkt sinyal yok yazisi cikiyor. Bilgisayari kapatip aciyorum ve bir şeye basmadan bekliyorum ve yine aynısı oluyor.
Şüphelendiğim durumlar BIOS sürümü veya bilgisayarın içinde kurulu Driver'lardi.
Athlon 200GE takılıyken BIOS'un son sürümünü indirip kurdum yani BIOS sürümüyle ilgili bir sıkıntı yok.
Sorun Driver'dan olabilir mi yoksa başka bir sıkıntısı mı var?

Anakartınız aldığınız işlemciyi desteklemiyor olabilir. Acaba anakartınızın modelini bizimle paylaşır mısınız?

Destekli olması gerek. Tüm 2. nesil Ryzen işlemcileri desteklediği yazıyor. İşlemciniz arızalı olabilir belki. Yine de diğer arkadaşların da fikrini alın derim.

Tamam taktıktan sonra sıfırlama yaptınız mı ? Clear CMOS demek istiyorum.
Taktıktan sonra nasıl yapılıyor
Nasıl yapıldığını anlatır mısınız?
Bios pilini çıkarıp bir süre bekleyin sonra pili geri takın diyordu. Ben de dediği gibi yaptım ama olmadı.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı