Denedim kabloları çıkardim taktim hepsini 1 samiyeliğine işiklar gelip gitti.Öncelikle eski işlemciyi takıp soğutucu ve fanları düzgünce montajla. Ekrana görüntü gelmiyorsa hemen kapatma, 1-2 dakika bekle. Bilgisayar açılırsa en güncel sürüm BIOS'a güncelle.
Açılmazsa ise işlemciyi ve anakart üzerindeki her şeyi sök tak. Hiçbir kablo kalmasın anakart üstünde, hepsini sök tak. Nedendir bilinmez sök tak yapmak birçok defa karşılaştığım problemleri çözdü.
Senin sistem açılmadan BIOS'u da güncelleyemezsin. Bilgisayar açılınca boş bir USB'ye BIOS dosyasını indirip atıp BIOS'a girip oradan güncelleme bölümünden işlemi yaparsın.
Ayrıca işlemciyi sök tak yaparken pinlere zarar vermiş te olabilirsin. Bu durumda hasar düzeltilemeyecek kadar çoksa anakartın çöp olur. Yeni anakart almadan sistemi çalıştıramazsın.
Maalesef evet, sokette 3-4 tane yakuk pin görüyorum. İnce işçiliğinize güveniyorsanız bir iğne yardımı ile çok çok az güç uygulayarak kırmadan düzeltmeyi deneyebilirsiniz. Kesin çözüm değildir, şansınız varsa çalışır.
Maalesef evet, sokette 3-4 tane yakuk pin görüyorum. İnce işçiliğinize güveniyorsanız bir iğne yardımı ile çok çok az güç uygulayarak kırmadan düzeltmeyi deneyebilirsiniz. Kesin çözüm değildir, şansınız varsa çalışır.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.