Ryzen 5 5600 stok fan kullanıyorum. Yazın gelmesiyle ve benim kasamın hava akışının kötü olmasıyla işlemci oyunlarda 83 84 dereceyi görmeye başladı. BIOS'tan CPU fan Speed'i Full Speed'e çeksem ne gibi sorunlar olabilir? Bir zararı var mıdır?
Ryzen 5 5600 stok fan kullanıyorum. Yazın gelmesiyle ve benim kasamın hava akışının kötü olmasıyla işlemci oyunlarda 83 84 dereceyi görmeye başladı. BIOS'tan CPU fan Speed'i Full Speed'e çeksem ne gibi sorunlar olabilir? Bir zararı var mıdır?
Dying light 2 de 84 dereceyi gördüm hocam.Hangi oyunu oynuyorsun ki?
Sadece yazın öyle yapmayı düşünüyorum temelli böyle kullanmayacağım yine o kadar düşermi ?Hocam çok ses çıkartır ve fanın ömrü 5 ise 2'ye düşer.
Fanın ömrü daha kısa sürede tükenir. Bence otomatikte bırakın o ayarı ve bilgisayarınıza güzel bir temizlik yapın. Macunlarını yenileyin. İşlemci Turbo Boost'da kapatabilirsiniz.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.