Merhaba, işlemci ile işlemci faninin arasinda tarakli metal bir şey var (termal macun surulen), onun vidasi şu anda sikintili olmasi gereken yere cevirdigim halde hareket etmiyor, donuyor fakat ilerlemiyor. Ne yapmam lazim?
İşte gorseller.
Galiba boşta dönüyor demek istedin.
Etrafındaki tellerle uğraşmayı denediniz mi?
Hafif güç uygulayarak takıldığı yerden çıkarabilirsin ama dikkat et kırma.
Anakartın üstünde braket varken vidalıyorsunuz değil mi? Braket yoksa boşa döner vidalar. Braketin yuvalarına oturttuğunuz zaman soğutucuya baskı uygulayarak çaprazlama vidalamanız gerekli. İlk vidayı yarısına kadar sıkın hepsini sıkmayın, daha sonra çaprazına geçin.
Anakartın üstünde braket varken vidalıyorsunuz değil mi? Braket yoksa boşa döner vidalar. Braketin yuvalarına oturttuğunuz zaman soğutucuya baskı uygulayarak çaprazlama vidalamanız gerekli. İlk vidayı yarısına kadar sıkın hepsini sıkmayın, daha sonra çaprazına geçin.
Galiba boşta dönüyor demek istedin.
Etrafındaki tellerle uğraşmayı denediniz mi?
Hafif güç uygulayarak takıldığı yerden çıkarabilirsin ama dikkat et kırma.
Resimde sol üstte ki girişte yanlış vidalamadan dolayı yarık açmışsın tam sana yazacaktım bu durumu spam yemekten korktum tek başına yapma ailenden yardım al anakarta ciddi zarar verebilirsin.
Aynı sorunu ben de yaşamıştım ben senden daha büyük yarık açtım bir şey olmadı ama ne olur ne olmaz sen dikkat et. Eğer kardeşin falan varsa ona söyle yardımcı olsun.
Fakat sorun şu ki o tarakli kismin vidalari bosa donuyor oraya yetismiyor yani cikartirken rahat bir sekilde tornavida ile cikarttim takarken vidalar bosa donuyor, cikarttigim haliyle kaldi yani.
Resimde sol üstte ki girişte yanlış vidalamadan dolayı yarık açmışsın tam sana yazacaktım bu durumu spam yemekten korktum tek başına yapma ailenden yardım al anakarta ciddi zarar verebilirsin.
Aynı sorunu ben de yaşamıştım ben senden daha büyük yarık açtım bir şey olmadı ama ne olur ne olmaz sen dikkat et. Eğer kardeşin falan varsa ona söyle yardımcı olsun.
Aluminyum blok ile sogutucu zaten montali bir sekilde cikartip tekrar monteleyebiliyorum, asil sıkıntı alimunyum blogun(tarakli cisim dedigim) vidalarinin bosa donmesi.