İşlemci fazla ısınmaya başladı, ne yapmalıyım?

seyittcinar

Hectopat
Uzun süredir sorunsuz kullandığım PC'de şu an işlemci ısınmaya başladı. Oyun oynamaya başladığımda 100 dereceye çıkıyor CPU sıcaklığı ve bir süre bu şekilde oynadıktan sonra kapanıyor. Birkaç yolla çözmeyi denedim fakat çözemedim.

Denediğim yöntemler sırayla şunlar:
*Format: 2 defa Windows 10 kurdum, C'yi ve D'yi sıfırladım düzelmedi.
*Kasa bakımı: Kasamın her yerini temizledim, termal macununu vs. değiştirdim.
*Çeşitli taramalardan geçirdim: Sorunu Hardisk'den sanıp, hardiski disk taramasından geçirdim. Çeşitli antivirüs programları denedim, düzelmedi.
*Işlemciyi ne kulanıyorsa devre dışı bıraktım: Cortana, torrent, Steam, hatta Windows superfetch ve MSI mysticlights'ı bile devre dışı bıraktım düzelmedi.

Kasanın yan kapağını aç veya iyi bir havalandırma sistemi kur içeriye öneririm.

Uzun süredir sorunsuz kullandığım PC'de şu an işlemci ısınmaya başladı. Oyun oynamaya başladığımda 100 dereceye çıkıyor CPU sıcaklığı ve bir süre bu şekilde oynadıktan sonra kapanıyor. Birkaç yolla çözmeyi denedim fakat çözemedim.

Denediğim yöntemler sırayla şunlar:
*Format: 2 defa Windows 10 kurdum, C'yi ve D'yi sıfırladım düzelmedi.
*Kasa bakımı: Kasamın her yerini temizledim, termal macununu vs. değiştirdim.
*Çeşitli taramalardan geçirdim: Sorunu Hardisk'den sanıp, hardiski disk taramasından geçirdim. Çeşitli antivirüs programları denedim, düzelmedi.
*Işlemciyi ne kulanıyorsa devre dışı bıraktım: Cortana, torrent, Steam, hatta Windows superfetch ve MSI mysticlights'ı bile devre dışı bıraktım düzelmedi.
Hocam işlemci fanı yeterli gelmiyor olabilir. Yeni bir fan almak belki sorunu çözebilir. Birde kasada ki hava sirkülasyonunu göz önünde bulundurmalısınız. Kabloları düzenleyebilir,kasa fanlarını düzenleyebilir ya da ekstra fan alabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı