İşlemci frekansı 0.79 GHz'e sabitleniyor

MehmetReis

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, 3 yıldır aynı Laptop'u kullanıyorum. 2 hafta önce 8 GB RAM ve M.2 SSD yükseltmesi yaptım. Aynı gün içerisinde bir de adaptörü bozulduğu için adaptörü yeniledim. Adaptörü yenilemeden önce işlemci sabit 0.79'da çalışıyordu. Yeniledikten sonra oyuna girdiğimde ilk başta normal değerlerde hız alıyorum sonrasında aniden 0.79'a sabitliyor kendini 10-20 saniye sonra tekrar aynı hızına dönüyor. Bunun adaptörle veya eklediğim RAM ve SSD ile ilgisi olabilir mi?

0.79 gerçekten düşük. Sıcaklık değerleri nasıl. Sıcaklığı korumak için düşürüyor olabilir.

Daha önce ThrottleStop gibi bir uygulama kullandınız mı?

ThrottleStop programını indir ve aç düzeldimi düzelmedimi söylersin ona göre başka cözümlere yöneliriz.

ThrottleStop kullandım. Önceden çok ısınıyordu ısınma sorununu çözmek için işlemcinin turbosunu kapatıp 2.6 ya sabitliyordum. Birde undervolt yapıyordum.

Güç seçenekleri > Yüksek Performans olarak ayarlayın.

Güç planını değiştirip görev yöneticisinden tekrar kaç GHz'de çalıştığına bakın.
Güç planı yüksek performans da normal kullanımda sıkıntı yok. Oyuna girdiğimde 5 dk sonra 0.79 a sabitliyor sonrasında 10-20 saniyede geri düzeliyor. Sonra tekrar düşüyor.

Güç planı yüksek performans da normal kullanımda sıkıntı yok. Oyuna girdiğimde 5 dk sonra 0.79 a sabitliyor sonrasında 10-20 saniyede geri düzeliyor. Sonra tekrar düşüyor.
ozaman Throttlestop programına girip FIVR sekmesine tıklayıp oradan sağ tarafta disable and lock turbo power limits var onun karşısında sende install olacak ordaki install a basıp mega dan indirme yapıcaksın sonra rardaki dosyayı throttlestop klasörünün içine atıcaksın daha sonra oraya tik atıp kaydediceksin sorunun cözülür.

dediklerini yaptım baya bir değişiklik oldu ama ufak ufak düşüşler oluyor sanırım ısındığı için bilgisayara format atsam eski halini alır mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…