İşlemci güç girişine 4 pin to 8 pin takılabilir mi?

• Konuyu başlatan CenQQ
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 1.471

CenQQ

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: Asus Rog Strix B550M-F Wifi

Ekran kartı: Asus Tuf Gaming RTX 3060 V2 12GB OC
İşlemci: Ryzen 7 5700X
Sıvı Soğutma: Msi Mag Coreliquid 240R V2
Ram: Kingstone Fury Best Argb CL18 3600MHz 16x2
SSD: Kingstone Fury Renegade 7.300/7.000MB/s1
KASA: Nzxt H5 Elite
PSU: Gametech 750W 80+ Gold
İyi günler. Maalesef alacağım anakart 8 pin CPU güç girişi istiyor ve elimde 4 pinlik güç girişi bulunmakta. 4 pin to 8 pin taksam her hangi bir sıkıntı olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle hocam sisteminiz nedir? Bütün bileşenleri yazar mısınız? Buna göre öneri yapabiliriz.

Öncelikle hocam sisteminiz nedir? Bütün bileşenleri yazar mısınız? Buna göre öneri yapabiliriz.

Alacağım anakartların chipseti H serisi 310, 365 olacağım hocam. Güç kaynağını maalesef söyleyemem yanımda değil.
MSI B365-ASUS Gigabyte fark etmez uygun olanını almaya çalışacağım.
Güç kaynağının markasını bilmiyorum açıkçası ama kaliteli değil 500W kasa ile alırken geldi.
8 GB DDR4 2400MHz RAM.
GTX 950 2 GB.
i3 8100.
256 GB M.2
1TB HDD.

Toplamda 2 adet PSU bulunmakta bende ve maalesef ikisinde de 8 pinlik güç girişi bulunmamakta. 4 pin ile çalıştırabilirim ama güvenmiyorum aynı şekilde 4 to 8'e de güvenmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yardımcı olabiliriz. PSU'nun değerlerini bilsek daha iyi olurdu. Dönüştürücü ile sağlıklı olmayabilir. Tavsiyem ise en uygun fiyatlı olarak Aerocool VX Plus 400W PSU alabilirsiniz. GTX 950 için yeterli olacaktır. Sisteminiz çok kötü değil. PSU önemli bir bileşenidir.

Yardımcı olabiliriz. PSU'nun değerlerini bilsek daha iyi olurdu. Dönüştürücü ile sağlıklı olmayabilir. Tavsiyem ise en uygun fiyatlı olarak Aerocool VX Plus 400W PSU alabilirsiniz. GTX 950 için yeterli olacaktır. Sisteminiz çok kötü değil. PSU önemli bir bileşenidir.

Hocam, elimde toplamda 2 adet PSU var birisi 500W diğeri 400 veya 450W.

Tam modellerini de bilmek gerekir.

PSU konusunda sıkıntım yok hocam daha doğrusu elimde PSU bulunmakta ama maalesef 2'sinde de 8 pinlik güç kablosu yok 4 pin ile çalıştırmak sağlıksal olarak bir sıkıntı yaratır mı işime sağlam almak için dönüştürücü almam iyi olur mu bana bunun cevabı lazım. Bir dönüştürücü 10TL kargo ile birlikte taş çatlasın 30-40TL. PSU dediğiniz 300-400 ve maalesef son kuruşları harcıyorum.
Tam modellerini de bilmek gerekir.
POWER MAN IP-S450BQ3-3 450w PSU'nun markası bu hocam.

Tamamdır hocam. Vereceğim linkteki mağazaya sorabilirsiniz. Sizin için uygun ve kaliteli bir kablo yapıp gönderirler. Ucuz olanlar sağlıklı değil. Zaten çok da pahalı değildir. İstediğiniz uzunlukta yaparlar. Güvenilir yerdir.

Tamamdır hocam. Vereceğim linkteki mağazaya sorabilirsiniz. Sizin için uygun ve kaliteli bir kablo yapıp gönderirler. Ucuz olanlar sağlıklı değil. Zaten çok da pahalı değildir. İstediğiniz uzunlukta yaparlar. Güvenilir yerdir.
Nasıl sipariş verebilirim yardımcı olursanız sevinirim. Sitedeyim ama özel sipariş bölümünü bulamadım.

Telefonla da ulaşabilirsiniz.
Screenshot_20211006-233533.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı