İşlemci güncelleme önerisi

aoymn35

Hectopat
Daha fazla  
Halihazır sistemimde RX470 4 GB ile i5 4570T işlemci kullanıyorum ve darboğaz hesaplayan bir sitede %28.5 darboğaz yediğini yazıyor. İşlemcimi güncellemeye karar verdim ben de ama hangisini alacağım konusunda kararsız kaldığım için size soruyorum. i7 4790 / 4770 alacak durumum var alsam iyi olur mu yoksa eski bir sistem için o kadar para vermeye gerek yok deyip i5 4690 / 4570 seviyelerinde bir işlemci mi almalıyım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Halihazır sistemimde RX470 4 GB ile i5 4570T işlemci kullanıyorum ve darboğaz hesaplayan bir sitede %28.5 darboğaz yediğini yazıyor. İşlemcimi güncellemeye karar verdim ben de ama hangisini alacağım konusunda kararsız kaldığım için size soruyorum. i7 4790 / 4770 alacak durumum var alsam iyi olur mu yoksa eski bir sistem için o kadar para vermeye gerek yok deyip i5 4690 / 4570 seviyelerinde bir işlemci mi almalıyım.
O siteler gerçek değil. Ben baktığımda GT 1030'la Pentium G5400 bile darboğaz yapıyordu.

O sitelere inanma. Kendin darboğaz yaşamıyorsan işlemci değiştirmene gerek yok. Hem işlemci değiştirirsen anakartla birlikte değiştir bence. O işlemcilere geçmene değmez. Ancak darboğaz varsa geçebilirsin.
Afterburner'dan baktığımda CPU %90-100 GPU %40-50-90-100 gibi değerler alıyorum ve GPU stabil 100de veya 90 üzerinde kalmıyor aşırı değişkenlik gösteriyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı