Çözüldü İşlemci Hızı Dalgalı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

FEDUX

Kilopat
Makaleler
2
Intel i7 3770, bilgisayar özelliklerinde işlemcim 3, 40 GHz gözüküyor fakat görev yöneticisinde performans menüsünde 3, 70'lere kadar çıkıyor. Bu normal mi?

Ekran Görüntüsü (14).png
Ekran Görüntüsü (15).png

Çözüm
Taban frekans yanında bir de torbu frekans vardır. Senin işlemci 3.40-3.90 GHz aralığında çalışabilir. Yük durumuna göre de sistem tarafından 800 MHz'lere kadar da düşürülebilir frekans. Korkacak bir şey yok. :)
Bu bana da oluyor, atıyorum temel hız 3.70 ise hiç o değerde sabit çalışmıyor, sürekli düşük ve değişken.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam görev yöneticisi sağlıklı değildir, CPU-Z gibi programlar kullanın, değişimin sebebine gelirsek BIOS'ta CPU hızı Auto olduğu için, işlemci kendi kendine fren yapar sık sık bunu sabitleme imkanınız var ancak soğutucunuz kaliteli değilse tavsiye etmem.

Sorunuza gelirsek gayet normal. Tüm işlemciler default ayarlarda bu şekilde çalışıyor. Ayrıca neden sabit hız 3.40'ken 3.70'leri görüyorum diye soruyorsanız cevabı basit Turbo Boost denen şey. :)

Taban frekans yanında bir de torbu frekans vardır. Senin işlemci 3.40-3.90 GHz aralığında çalışabilir. Yük durumuna göre de sistem tarafından 800 MHz'lere kadar da düşürülebilir frekans. Korkacak bir şey yok. :)

Çözüm
Bu bana da oluyor, atıyorum temel hız 3.70 ise hiç o değerde sabit çalışmıyor, sürekli düşük ve değişken.
Hocam görev yöneticisi sağlıklı değildir, CPU-Z gibi programlar kullanın, değişimin sebebine gelirsek BIOS'ta CPU hızı Auto olduğu için, işlemci kendi kendine fren yapar sık sık bunu sabitleme imkanınız var ancak soğutucunuz kaliteli değilse tavsiye etmem.

Sorunuza gelirsek gayet normal. Tüm işlemciler default ayarlarda bu şekilde çalışıyor. Ayrıca neden sabit hız 3.40'ken 3.70 leri görüyorum diye soruyorsanız cevabı basit Turbo Boost denen şey. :)
Taban frekans yanında bir de torbu frekans vardır. Senin işlemci 3.40-3.90 Ghz aralığında çalışabilir. Yük durumuna göre de sistem tarafından 800 Mhz lere kadar da düşürülebilir frekans. Korkacak bir şey yok. :)
İşlemci frekansını gerektiği zaman azaltıp arttırıyor gayet normal.
Hepinize cevaplarınız için teşekkür ederim. Turbo boost dediğiniz makinenin kendi yaptığı bir şey değil mi? Yani otomatik olan bir sistem. Benimle alakası yok değil mi?

Hepinize cevaplarınız için teşekkür ederim. Turbo Boost dediğiniz makinenin kendi yaptığı bir şey değil mi? Yani otomatik olan bir sistem. Benimle alakası yok değil mi?

Anakart yapıyor onu default (yani standart) ayarı O, istersen kapatabilirsin, istediğin her şeyi yapabilirsin ancak şu an gözlenen durum her şeyin sıfırdaki yani ilk kurulumdaki olması gerektiği gibi.

Turbo boost genellikle tek çekirdek kullanımında açılır. Sıcaklık yükseldiği zaman işlemci turbo boost açmaz @FEDUX

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı