Işlemci hızı nasıl yükseltilir?

ciogang

Zeptopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus z490 wifi
Gtx 1660 super xs
intel i7-10700F
Gskill 16x2 ram
Samsun 970 evo m2
Samsun 870 sata
Cooler master ml240l
Meslek
Serbest meslek
RAM
gskill 16x2 3200 mhz
Anakart
asus tuf z490
Selamlar. İşlemci hızımı 4.58 de kullanıyordum işlemcimin Turbo hızı 4.8. Sıvı soğutucu takılı şu an fakat dün gece BIOS'um sıfırlandı. Tekrardan ayarlarımı yaptım. BIOS'da açık gözüküyor fakat PC açıldığında stok hızında gözükmekte. Bunu nasıl çözerim? Bir de Max hızında kullansam ne gibi yararları zararları olur?

Selamlar. İşlemci hızımı 4.58 de kullanıyordum işlemcimin Turbo hızı 4.8. Sıvı soğutucu takılı şu an fakat dün gece BIOS'um sıfırlandı. Tekrardan ayarlarımı yaptım. BIOS'da açık gözüküyor fakat PC açıldığında stok hızında gözükmekte. Bunu nasıl çözerim? Bir de Max hızında kullansam ne gibi yararları zararları olur?

İşlemciniz ne hocam? Dua ederek mi öğreneceğiz? Madem konu açıyorsunuz bari kuralları okuyun veya örnek 2-3 konuya bakıpta açın. Biz burada size yardım ediyorsak siz de bize yardımcı olun.

Stok hızı derken taban frekansında mı çalışıyor? Eskisi gibi 4.58 civarında çalışıyorsa normal, çünkü bütün çekirdekler beraber çalıştığında 4.8'e yani maksimum turbo frekansına genellikle işlemciler stok halde iken ulaşamaz lakin işlemcinin tek çekirdeği ancak bu hıza ulaşabilir.

Normal hızı 2.90 ben 4.58e çekmiştim fakat dün gece sıfırlanmış BIOS RAM'ler yükseliyor onda bir problem yok. İşlemci de yüksek görünüyor BIOS'da ama PC açılınca 2.9 olarak gözükmekte

İşlemciniz ne hocam? Dua ederek mi öğreneceğiz? Madem konu açıyorsunuz bari kuralları okuyun veya örnek 2-3 konuya bakıpta açın. Biz burada size yardım ediyorsak siz de bize yardımcı olun.

Forumda yeniyim kral 1 saat ban yedim yazım yanlışları için kusura bakma işlemcim i7-10700F modeli

İşlemciyi yük altına sokmayı denedin mi?

Evet testler yaptım %92 %94'lerde çalıştı ama stok hali ile çalıştı anlamadığım BIOS'ta yüksek görünüp PC'de neden stok hali var

Hocam işleminizin modelini saklamanıza gerek yok. Söyleyin ki insanlar daha kolay yardımcı olsun.

Hocam işleminizin modelini saklamanıza gerek yok. Söyleyin ki insanlar daha kolay yardımcı olsun.
eksik konu açmışım 1 saat ban yedim haklısınız :D işlemcim i7-10700F

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı