Şu bilgiyi biri doğrulayabilir mi? Bana saçma geldi.İşlemci hızı soğutma sistemine göre değişir işlemcin soğutulmuyorsa GHZ değeride artmaz.
3.100 de 37 derece falan msı command center kullanıp 3.4 GHZ e çıkarttığımda 60 derece oluyor (bu maks. sıcalığı).İşlemci hızı soğutma sistemine göre değişir işlemcin soğutulmuyorsa GHZ değeride artmaz.
Ben hiç böyle bir şeye denk gelmedim, her zaman 4.2 olarak çalışıyor. Maksimum 94 derece gördüm RDR2'de, onda bile 4.2GHz sabit görünüyordu. Belki Ryzen'larda vardır bu özellik, bilemiyorum.Ne kadar doğru bilemem ama benimde çarpan değerim sıcaklığa göre 1-2 sefer düşmüştü.
Elbet ayarlanmış bir sıcaklık limiti var, orası ayrı ancak soğutulmayan sistemin GHz değeri düşük şekilde çalışması saçma geldi bana. Böyle bir sistem varsa da en azından stabil olmaz diye düşünüyorum.Overclock yapmaya calistigimda PC asiri isindigi icin kapaniyordu. Kismen dogru.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.