İşlemci Hızı Sabitlenme Sorunu

Bluefates

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhabalar. Benim sorunum şu: işlemcimin hızı 2.70GHz iken şimdi 0.80GHz sabit ve artmıyor yani oyuna girdiğimde de 0.80GHz, normal internette gezerken de 0.80GHz bunu nasıl çözebilirim?
  • BIOS güncelledim.
  • msconfig işlemci çekirdeği olayını 4 yaptım.
  • BIOS ayarlarını F6 ile varsayılan yaptım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır dostum oda yüksek performansta.

BIOS menüsünün görseli belki yardımcı olur sorunu çözmeye, şimdiden teşekkür ederim.

@gnc hocam, daha şimdi hallettim sorunumu dediğiniz gibi o termal zımbırtısını kapatınca oldu. Konu kilitlenebilir.

OC> CPU Features> Intel Adaptive Thermal Monitor = [Enabled] yazısını [Disabled] olarak değiştirip kaydedip çıkıyoruz.

@gnc Çok teşekkür ederim hocam.

Sa arkadaşlar dell 7567 laptop var PC nin işlemci hızı oyunu açar açmaz 0,45-0,80 GHz kadar düşüyor pc donuyor işlem yapılamaz hale geliyor . Oyunu kapatınca normal 3,60 GHz çıkıyor ekran görüntülerini de paylaşıyorum çözüm yolu bulamadım yardımcı olabilecek olan varsa sevinirim.

Dosya Ekleri

• oyundan çıkınca.jpg
    1 MB · Görüntüleme: 156
  • oyundayken1.jpg
    962,8 KB · Görüntüleme: 151
  • oyundayken2.jpg
    1,2 MB · Görüntüleme: 140
  • oyundayken3.jpg
    1,6 MB · Görüntüleme: 131
Konuyu hortlatmış oluyorum, ama benimde laptopum prize takılı çalışırken işlemcim 0.79GHz sabit durumda çalışıyor, fakat prizden çıkartım batarya ile çalıştırdığımda frekansı normal değerlerine dönüyor.

Sistem modeli: HP Pavilion güç dizüstü bilgisayarı 5-CB0xx.
İşlemci: Intel (r) Core (tm) i7-7700HQ CPU @ 2.80GHz (8 CPU), ~ 2.8GHz.
Dahili kart adı: Intel (r) HD Graphics 630.
Harici kart adı: NVIDIA GeForce GTX 1050.
Bellek: 16384MB RAM.

Edit: Windows'ta güç seçeneklerinde yüksek performansta.

Sizin yaptığınız ayar değişikliğine ben BIOS'ta nasıl ulaşabilirim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…