İşlemci Hızı Sabitlenme Sorunu

Bluefates

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhabalar. Benim sorunum şu: işlemcimin hızı 2.70GHz iken şimdi 0.80GHz sabit ve artmıyor yani oyuna girdiğimde de 0.80GHz, normal internette gezerken de 0.80GHz bunu nasıl çözebilirim?
  • BIOS güncelledim.
  • msconfig işlemci çekirdeği olayını 4 yaptım.
  • BIOS ayarlarını F6 ile varsayılan yaptım.

cpuzz.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
@gnc hocam, daha şimdi hallettim sorunumu dediğiniz gibi o termal zımbırtısını kapatınca oldu. Konu kilitlenebilir.

OC> CPU Features> Intel Adaptive Thermal Monitor = [Enabled] yazısını [Disabled] olarak değiştirip kaydedip çıkıyoruz.

@gnc Çok teşekkür ederim hocam.

Sa arkadaşlar dell 7567 laptop var PC nin işlemci hızı oyunu açar açmaz 0,45-0,80 GHz kadar düşüyor pc donuyor işlem yapılamaz hale geliyor . Oyunu kapatınca normal 3,60 GHz çıkıyor ekran görüntülerini de paylaşıyorum çözüm yolu bulamadım yardımcı olabilecek olan varsa sevinirim.

Dosya Ekleri

• oyundan çıkınca.jpg
    oyundan çıkınca.jpg
    1 MB · Görüntüleme: 156
  • oyundayken1.jpg
    oyundayken1.jpg
    962,8 KB · Görüntüleme: 151
  • oyundayken2.jpg
    oyundayken2.jpg
    1,2 MB · Görüntüleme: 140
  • oyundayken3.jpg
    oyundayken3.jpg
    1,6 MB · Görüntüleme: 131
Konuyu hortlatmış oluyorum, ama benimde laptopum prize takılı çalışırken işlemcim 0.79GHz sabit durumda çalışıyor, fakat prizden çıkartım batarya ile çalıştırdığımda frekansı normal değerlerine dönüyor.

Sistem modeli: HP Pavilion güç dizüstü bilgisayarı 5-CB0xx.
İşlemci: Intel (r) Core (tm) i7-7700HQ CPU @ 2.80GHz (8 CPU), ~ 2.8GHz.
Dahili kart adı: Intel (r) HD Graphics 630.
Harici kart adı: NVIDIA GeForce GTX 1050.
Bellek: 16384MB RAM.

Edit: Windows'ta güç seçeneklerinde yüksek performansta.

Sizin yaptığınız ayar değişikliğine ben BIOS'ta nasıl ulaşabilirim?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı