İşlemci hızı ThrottleStop Power'dan dolayı düşüyor

Selamlar arkadaşlar. Bugün Valorant oynarken FPS'imin yerlerde süründüğünü gördüm. ThrottleStop uygulamasını açtığımda ise, Power yüzünden işlemcimin hızı 500 MHz'e düşüp birden 2 GHz'e fırlıyor. İşlemcinin voltajları ile oynanmadı. Undervolt vardı kapattım hatta overvolt bile yaptım yine yok. Şu şekilde oluyor.

1624819063512.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Power'dan dolayı düşüyor. Notebook işlemcileri böyledir. Yüksek ihtimal ile düzeltme imkanı yok, bazen daha güçlü W değerli bir adaptöre geçince düzelebilir ama önermem orijinal iyidir. Sıcaklık değerlerini aşağıya çekmek frekansın düşmeye başlama zamanını olumu yönde etkileyebilir. İşlemci kendini koruma altına alma ihtiyacı hissetmezse güç kısıtlaması uygulamayabilir..

Selamlar arkadaşlar. Bugün Valorant oynarken FPS'imin yerlerde süründüğünü gördüm. ThrottleStop uygulamasını açtığımda ise, Power yüzünden işlemcimin hızı 500 MHz'e düşüp birden 2 GHz'e fırlıyor. İşlemcinin voltajları ile oynanmadı. Undervolt vardı kapattım hatta overvolt bile yaptım yine yok. Şu şekilde oluyor.

Eki Görüntüle 1085994
Limits ekranını atın. Böyle yardımcı olamam sizlere. Power ama hangi Power limite takılıyor görmeliyiz.

Power yüzünden olduğuna emin misiniz? Sıcaklıklar tam yük altında kaç derece?
Sadece cinebench açtığım zaman max 70 derece görüyorum. MSI Kombustor ile beraber açtığım zaman 92'ye kadar çıkıyor.
Bu arada bilgisayarı yeniden başlattım sorun çözüldü.
Limits ekranını atın. Böyle yardımcı olamam sizlere. Power ama hangi Power limite takılıyor görmeliyiz.
PL1'e takılıyordu bu arada.

Sadece cinebench açtığım zaman max 70 derece görüyorum. MSI Kombustor ile beraber açtığım zaman 92'ye kadar çıkıyor.
Bu arada bilgisayarı yeniden başlattım sorun çözüldü.

PL1'e takılıyordu bu arada.
Limite hep takılabilir. TPL ekranına gidin. PL1 ve PL2 yi şimdilik 100 olarak ayarlayın. Düzelirse iyi.

FIVR sekmesinde "Disable and Lock Turbo Power Limits" seçeneğini işaretleyin. Bu ikincil limitleri kitler ve devre dışı bırakır.

Diğer ayrıntılı bilgileri bu yazdığım rehberden edinebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı