İşlemci Hızını Düşürmek Mümkün mü ?

Berkayjan15

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba.

İşlemci Hızım 2.50 GHz. Ben bu default işlemci hızımı daha aşağı çekmek istiyorum. Böyle birşey mümkün mü acaba ?

Anakart ve işlemci modeliniz nedir ? ve neden daha da aşağıya çekmek istiyorsunuz, belli bir yerden sonra darboğaz başlayabilir.

Arkadaşlar çarpan kilidinin kapatılması frekansın yükseltilmesini engellediği gibi indirgenmesini de engellemez.
Sonuçta anakart üzerinde bazı özellikler veya teknolojiler bulunuyor, işlemci 65 dereceyi geçtiğinde frekans ve voltaj değerlerinin düşürülmesi gibi.
Eğer bahsettiğiniz gibi olsa eski nesil tüm işlemciler yandı bitti kül olmuştu :)

Çarpanı düşürebilirsin ancak belirli bir seviyeden öteye çıkartamazsın. BIOS menünden bir görüntü atarsan yardımcı oluruz.
Arkadaş sana anakart modelini yazmış ancak belirtmemişsin son yorumunda. @manytools
Bazı anakartlar var ki doğru düzgün ayarlamalara bile yer verilmeyebiliyor BIOS menüsünde. Çok eski nesil bir anakartın yoksa çarpanı düşürürüz elbet.

Hmm. Evet. Overclock yapmaya çalıştığımdada 0.25 GHz gibi birşey arttırabiliyorum en fazla.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı