İşlemci i7-10750H CPU sıcaklık sorunu

@realmoonlight işlemci çıkalı kaç ay oldu ki termal macun kurusun. Arkadaşa kaç aydır kullandığını sormadan öyle demeniz yanlış.

Tam olmasa da size katılıyorum belki de yeni aldı bilemem haklısınız o konuda ama kuruyabiliyor. 2 ayda kuruyan termal macun biliyorum (fabrikasyon MSI).

@Trieetz

Termal macun kurumuş olabilir daha kalitelisi ile değiştirebilirsiniz, ayrıca yaz sıcakları da bu konuda etkili (Max 6-7 derece) termal macunu değiştirirken tozlanma varsa fark edersiniz uygun rehberleri izleyip tozlanma varsa temizleyin. Fanları da Full'de çalıştırdığınızda laptop olmasına da bağlı olarak işlemcinizin 70 80 derece civarında çalışacağını tahmin ediyorum 10 derece falan düşer boşta da 50 gibi çalışacağını düşünüyorum.

95 derecelerden bahsediyor arkadaş bence endişlenmek gayet normal.

Açıklamada da belirttiğim gibi bilgisayarı dün aldım.

Açıklamada da belirttiğim gibi bilgisayarı dün aldım.

Hocam dediğim gibi undervolt yaparak sıcaklıkda en az 10 derecelik düşüş yaşarsınız. Bir bakın deneyin isterseniz.

Değerler cidden yüksek. Boşta o derecelerde olmasını ben güç ayarlarının dengelide değil de nihai yüksekte olduğunu düşünüyprum. Bundan dolayı boştayken bile işlemci maksimum GHz'de çalışıp işlemciyi ısıtabilir. Oyunlarda ise 95 derecelere çıkması tehlikelidir.
Laptop için normal.
Arkadaşlar merhaba,
Dün almış olduğum MSI marka GF75 Thin 10scxr model bilgisayarımda.
Intel(r) Core(tm) i7-10750H CPU @ 2.60GHz.
NVIDIA GeForce GTX 1650.
RAM 8 GB özellikler bulunmaktadır.
Bilgisayarda herhangi bir işlem yapmamama rağmen MSI Dragon Center üzerinden bilgisayar parçalarının sıcaklıklarını kontrol ettiğimde CPU sıcaklığının 55 derece olduğunu göstermekte ayrıca PUBG veya CS:GO oynadığım sıra işlemci PUBG'de 88-95 derece civarı, CS:GO'da ise 75 derece sıcaklıkta göstermektedir.
Sıcaklık değerlerinin bu derecede olması bana pek normal gelmediği için buraya yazıp düşüncelerinizi merak ettim.
Fotoğrafları da paylaşıyorum.

Laptop'ını yerden yüksekte tutmaya özen göster.

90 dereceye kadar normal, sistemi zorlayan oyunlarda 95 kadar çıkabilir. Frekans hızını takip edebilirsiniz, dereceden ziyade önemli olan performans akışı. Çeşitli programlar ile test yapıp skor karşılaştırması yapın, eğer skorlar olması gereken değerlerin çok altında çıkıyorsa iade edebilirsiniz.

Arkadaşlar uzun bir süreden sonra yeniden bu başlık altında sizleri bilgilendirmek istedim. Çoğu arkadaş bu sıcaklıklar normal dedi. 95 derecelere kadar çıkabilir dendi. Bazı arkadaşlarda benim düşündüğüm gibi bu kadar sıcaklık mı olur yahu aşırı fazla bence gibisinden düşüncelerini paylaştılar. Her iki görüşe de saygı duyarım. Fakat bana bu sıcaklık değerleri aşırı saçma geldiği için ürünü garantiye yolladım ve sorunu belirtip iade talebinde bulundum. Sağolsun MSI hemen geri dönüş yaptı ve ürünün ayıplı bir ürün olduğunu kabul edip iade talebimi kabul ettiler. Ürünü üreten firma bu sıcaklıkların normal olmadığını kabul ettiği halde buradaki arkadaşlar nasıl bu sıcaklıklara normal dediler hala anlam veremiyorum açıkçası. Bu kadar geç mesaj atmamın sebebi ise Hepsiburada denilen illet bir şirket ile uğraşmam.(Laptopu Hepsiburada'dan satın almıştım) MSI firması ürünün arızalı bir ürün olduğunu kabul ettiği halde Hepsiburada şirketi ürünün bir türlü iade işlemini başlatmadı. Hepsiburada ile yaklaşık 25 gün uğraştım defalarca müşteri hizmetlerini aradım en sonunda iade işlemi oldu. Şimdi ise çok az bir farka daha iyi özellikli Monster bilgisayarı satın aldım. İyi ki de almışım bilgisayar hakikaten tam bir canavar. Hem inceleme videoları olsun hem kendi denemelerim olsun bilgisayarın CPU sıcaklığı 85 dereceye bile yaklaşmadı. İyi günler dilerim.

Arkadaşlar uzun bir süreden sonra yeniden bu başlık altında sizleri bilgilendirmek istedim. Çoğu arkadaş bu sıcaklıklar normal dedi. 95 derecelere kadar çıkabilir dendi. Bazı arkadaşlarda benim düşündüğüm gibi bu kadar sıcaklık mı olur yahu aşırı fazla bence gibisinden düşüncelerini paylaştılar. Her iki görüşe de saygı duyarım. Fakat bana bu sıcaklık değerleri aşırı saçma geldiği için ürünü garantiye yolladım ve sorunu belirtip iade talebinde bulundum. Sağolsun MSI hemen geri dönüş yaptı ve ürünün ayıplı bir ürün olduğunu kabul edip iade talebimi kabul ettiler. Ürünü üreten firma bu sıcaklıkların normal olmadığını kabul ettiği halde buradaki arkadaşlar nasıl bu sıcaklıklara normal dediler hala anlam veremiyorum açıkçası. Bu kadar geç mesaj atmamın sebebi ise Hepsiburada denilen illet bir şirket ile uğraşmam.(Laptopu Hepsiburada'dan satın almıştım) MSI firması ürünün arızalı bir ürün olduğunu kabul ettiği halde Hepsiburada şirketi ürünün bir türlü iade işlemini başlatmadı. Hepsiburada ile yaklaşık 25 gün uğraştım defalarca müşteri hizmetlerini aradım en sonunda iade işlemi oldu. Şimdi ise çok az bir farka daha iyi özellikli Monster bilgisayarı satın aldım. İyi ki de almışım bilgisayar hakikaten tam bir canavar. Hem inceleme videoları olsun hem kendi denemelerim olsun bilgisayarın CPU sıcaklığı 85 dereceye bile yaklaşmadı. İyi günler dilerim.
Dostum 95 derece normal diyenler genelde tüm laptopların 95 derecede çalıştığını düşündüğü için böyle yorum yapıyor. Şahsen şuan monster t7 v20.2 bilgisayarımda ac syndicate oynuyorum ve işlemci sıcaklığım 75 derecede

Ekleyeyim stres testlerinde de 80 85 arası

Son düzenleme:
Arkadaşlar iki bilgisayar arasında kaldım sizce 800 TL farka değer mi ? Video düzenleme, mühendislik programları ve boş zamanlarda oyun oynayacağım. Ayrıca Acer servisi ve soğutması ne durumdadır ?

Dostum 95 derece normal diyenler genelde tüm laptopların 95 derecede çalıştığını düşündüğü için böyle yorum yapıyor. Şahsen şu an Monster T7 v20.2 bilgisayarımda AC Syndicate oynuyorum ve işlemci sıcaklığım 75 derecede

Ekleyeyim stres testlerinde de 80 85 arası

Çok haklısın dostum. Bende aynı bilgisayarı aldım ve çok memnunum. Sen ne zaman aldın?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı